Ювентус пропусна да прекърши Борусия

"Старата госпожа" е аутсайдер преди реванша в Дортмунд

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 25 Фер 2015
0
223
Getty Images

В най-новата история на Ювентус почти липсват успехи като тази във вторник вечерта. „Бианконерите“ не бяха побеждавали отбор от ранга на Борусия (Дортмунд) от дните, когато играеха на стария „Стадио деле Алпи“.

В същото време резултатът 2:1 е доста противоречив.

Победата си е победа, но истината е, че „бяло-черните“ трябваше да постигнат по-изразително цифрово изражение. След реванша играчите на „Старата госпожа“ може да съжаляват, че са пропуснали да стъпят на врата на съперника, когато им се отвори тази възможност.

„Старата госпожа“ хубава наполовина

Шансовете на Ювентус и Борусия (Дортмунд) за класиране на четвъртфинал в Шампионската лига остават равни, постанови „Панорама“ след победата на торинци с 2:1 в първия мач.

„90-те минути в Торино оставиха противоречив вкус в устата за Ювентус. Сладостта идва от факта, че „бианконерите“ победиха един от лидерите в Европа в последните няколко сезона.

Горчивината е породена от мисълта, че на 8 март на „Вестфаленщадион“ „Старата госпожа“ ще стъпи в ада“, отбеляза сайтът.

„Никой не се заблуждаваше, че Ювентус може да глътне „жълто-черните“ на две хапки, а от видяното във вторник вечерта, си пролича, че германците са излезли от тунела на дългата криза, вкарала ги в зоната на изпадащите в Бундеслигата“, написа още „Панорама“.

„Борусия обаче показваше абсолютно различно лице в Европа. Шампионската лига е предпочитаната от Юрген Клоп сцена, на която си личи невероятната ефективност на неговия футбол.

Алваро Мората и още няколко негови съотборници показаха най-доброто, което Масимилиано Алегри можеше да очаква от тях, но подхлъзването на Джорджо Киелини, разчистило пътя на Ройс за изравнителния гол, може да се окаже решаващият епизод в този двоен сблъсък“, обобщи изданието.

След отличното начало и попадението на Карлос Тевес, домакините необяснимо върнаха газта и подхлъзването на Джорджо Киелини позволи на Марко Ройс да изравни.

От този момент характерът на двубоя се промени коренно.

Борусия изведнъж започна да контраатакува енергично и напомни, че е отбор, отлично приспособен към сблъсъците в Шампионската лига.

Неслучайно Юрген Клоп изведе „жълто-черните“ до финал и четвъртфинал в последните две издания на турнира. Мощта, високото темпо на игра и себераздаването превръщат дортмундци в изключително опасен противник на европейската сцена.

Дори и след като Мората отбеляза втори гол за Ювентус, гостите не изпаднаха в паника, а продължиха да използват празните пространства, които „бианконерите“ оставяха в собствената си половина в опита си да отбележат трето попадение.

Ясно е, че Борусия е силен отбор, който в момента не е в оптимално състояние. Ювентус пък все още не се е доказал в Шампионската лига.

Единствените победи на „Старата госпожа“ във фазата на прякото отстраняване в последните 9 години бяха над Селтик през 2013.

Макар че късметът не бе на страната на торинци при изравнителния гол, вероятността Борусия рано или късно да отбележи ценно попадение на чужд терен, беше голяма.

Ювентус е аутсайдер преди реванша в Дортмунд.

„Бяло-черните“ имат само 4 победи в последните си 16 гостувания в Шампионската лига, а Борусия като че ли напипва верния ритъм след мъките в Бундеслигата през първия полусезон.

„Старата госпожа“ ще трябва да положи титанични усилия, за да осребри крехката преднина от първия мач.

Не може да се каже, че Ювентус няма никакъв шанс, но ако „бианконерите“ отпаднат, ще трябва да винят само себе си заради отпускането след гола на Тевес във вторник вечерта.

Домакините започнаха вихрено срещата, а я завършиха с нервна усмивка и осъзнаването, че най-трудното предстои.

Ювентус победи, но пропусна да вземе решаващо надмощие.

Източник: Goal.com

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията