Григор отпадна на двойки в Индиън Уелс

Димитров и Марди Фиш загубиха с 3:6, 4:6 от Ферер и Вердаско за 63 минути

Sportinglife
Sportinglife 08:25 ч., 14 Март 2015
0
26
Getty Images

Григор Димитров и Марди Фиш се задържаха точно 63 минути в турнира на двойки на Мастърса в Индиън Уелс и напуснаха корта след 3:6, 4:6 на старта от Давид Ферер и Фернандо Вердаско. Любопитен факт е, че цели седем от първите десет в света избраха да играят не само на сингъл, но и на двойки през тази седмица.

Българинът за втори път участва при дуетите в Индиън Уелс, като през 2013-а стигна до II кръг заедно с Фредерик Нилсен, докато Фиш и Анди Родик спечелиха трофея през 2009-а. Този път обаче американецът се намираше на километри от необходимата форма за подобно постижение.

Още в първия гейм на мача Димитров и Фиш изостанаха с 15-40 и предадоха подаването си при втория брейкпойнт. При 2-0 ситуацията се повтори, но този път българо-американското дуо се измъкна и поне привидно запази шансове за изравняване на резултата. Ферер и Вердаско обаче сервираха твърде стабилно, за да допуснат обрат и дори пробиха още веднъж, с което затвориха сета с 6:3.

Испанците с лекота отразиха два брейкпойнта на старта на втората част и скоро поведоха с 3-1. Този път обаче, Димитров и Нилсен моментално върнаха пробива изравнявайки за 3-3. Последваха няколко тихи гейма, но при 5-4 Ферер и Вердаско натиснаха решително и с пробив на нула приключиха двубоя за 63 минути. Фиш ще си тръгне от Индиън Уелс, тъй като отпадна и от турнира на сингъл, докато Григор Димитров ще започне от втори кръг срещу Ник Кирьос или Денис Кудла. Досега българинът не е печелил два поредни мача в основната схема на първия Мастърс за сезона.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията