Спорно начало

Привличането на Тони Дечев може да донесе и негативи

Анна Николова
Анна Николова 09:00 ч., 11 Март 2015
0
71
Lap.bg

Новият спортен директор на Лукойл Академик Тодор Стойков вече е готов с първия си ход. По-малко от седмица след като прие поста бившият национал избра и новият треньор на тима – Тони Дечев.

На практика това е третата треньорска рокада в Лукойл и то още преди сезонът на да е приключил. Първо си отиде Йовица Арсич, след това и неговият наследник.

Решението на Стойков ясно и категорично показва, че дългогодишният шампион тръгва по нов път – с българин и то млад начело.

Дотук то заслужава само адмирации. И се подчинява на общата тенденция, защото по същия път вече минаха двама от участниците в елита – Берое и Тунджа (Ямбол).

Двата тима заложиха съответно на Любо Минчев и Юли Радионов и изявите им до сега показват, че не са сбъркали. Специалистите успяват да извлекат дори повече от максимума от своите състави, особено като се има предвид ограничените си финансови възможности.

Дечев няма да има подобни проблеми.

Средства за нови играчи е почти сигурно, че няма да му липсват, но все пак ще се налага да подхожда внимателно, особено предвид натрупаните в клуба разочарования от легионерите.

В прав текст

В Лукойл Дечев няма да има право на много грешки по отношение на резултатите.

Затова от бившия асистент ще се иска по-скоро да открие онези българи, които биха могли да се превърнат в лидери на „студентите” и да ги върнат там където бяха в последните години – на върха.

А това предвид на почти неработещите школи у нас и не особено високото ниво на първенството ще е тежка задача.

В Лукойл Тони няма да има право на много грешки по отношение на резултатите. След един сезон, в който титлата и купата се изплъзнаха и след настоящия провал в турнира за Купата задачата е само една: златните медали в първенството. Затова натискът върху младия наставник ще е сериозен.

Той ще бъде гледан под лупа и заради начина, по който се озова в клуба.

Да, спорта освен спорт е и бизнес и привличането на наставника е сделка, в която едната страна предлага условия, другата има право да ги подобри, ако може.

Но има и нещо наречено морал.

Дечев получил поканата лично от Стойков и Златев

Новият спортен директор на Лукойл Тодор Стойков лично е поканил Тони Дечев на работа в клуба.

Това обяви новият наставник на бившия шампион пред в. „7 дни спорт”.

„Бях на среща с президента. Целите в Лукойл са ясни – от мен и от отбора се иска да станем шампиони. Оставихме нещата да се случват постепенно. Когато първата цел бъде изпълнена, тогава ще видим с какъв бюджет ще разполага клубът, в кой европейски турнир ще се участва и може би тогава ще бъдат поставени нови цели”, коментира Дечев пред всекидневника.

И той задължаваше Лукойл Академик да изчакат до след края на сезона преди да привличат треньор от най-големия си съперник. Както и той да даде шанс на клуба и човека, помогнал му толкова много да се опитат да го задържат.

Да прояви мъничко търпение преди да каже край и сбогом. Да, Константин Папазов заяви, че каквото и решение да беше взел Дечев ще го подкрепи.

Но Тити при всички случаи се е надявал то да е в полза на Левски.

Затова в началото на април когато двамата застанат един срещу друг ще е интересно. Както на терена, така и на трибуните.

Публиката, която до вчера бе плътно зад новия наставник на Лукойл сега едва ли ще е толкова приятелски настроена.

Каза го и Папазов – помнят се онези, които остават в трудните моменти. Останалите идват и си отиват.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията