Астън Вила и Стилиян с важна крачка към спасението

Арсенал взе дербито с Уест Хем

Sportinglife
Sportinglife 19:25 ч., 14 Март 2015
0
665
Getty Images

Ефектът "Стилиян Петров" оказва благотворно влияние на отбора на Астън Вила, който записа най-изразителната си победа в официален мач от близо две години насам след 4:0 като гост на Съндърланд в мач между два отбора застрашени от изпадане.

За последно бирмингамци бяха победили с четири или повече попадения през април 2013-а, а тяхна жертва тогава отново бяха "черните котки" - 6:1, но на "Вила парк".

Кристиан Бентеке и Габриел Агбонлахор отбелязахаа по две попадения за успеха на Вила, който събра 28 точки и вече е на 6 над чертата. Съндърланд остава с 26 - с четири пред Куинс Парк Рейнджърс и Бърнли.

Арсенал ще преспи на третата позиция с четири пункта аванс пред Манчестър Юнайтед след класическо 3:0 над Уест Хем в лондонското дерби, което се игра на "Емиратс". Санчес, Рамзи и Фламини изковаха победата на "топчиите".

Кръгът бе открит с още едно столично дерби, в което Кристъл Палас не остави шансове на К.П.Р. за 3:1 като домакин.

Лестър направи самоубийствено 0:0 с Хъл у дома, след като игра 20 минути с човек повече заради червен картон на Том Хъдълстоун от гостите.

Така "лисиците" остават с 19 точки на дъното в класирането и уверено вървят към завръщане в Чемпиъншип.

След двете поредни загуби от съседите от Астън Вила (за първенство и за ФА къп), Уест Бромич се върна на победния път след 1:0 у дома над Стоук Сити.

Голът на победата отбеляза Браун Идейе още в 19-та минута. Успехът бе шести за "дроздовете" във Висшата лига с "гросмайсторското" 1:0 от началото на сезона в Премиършип.

Висша лига, 29-ти кръг

Кристъл Палас - Куинс Парк Рейнджърс 3:1
Aрсенал - Уест Хем 3:0
Лестър - Хъл Сити 0:0
Съндърланд - Aстън Вила 0:4
Уест Бромич Албион - Стоук Сити 1:0

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията