Лудогорец – шампион на първия дял

„Орлите“ ще играят три поредни домакинства – срещу Литекс, ЦСКА и може би Левски

Sportinglife
Sportinglife 19:00 ч., 14 Март 2015
0
241
Lap.bg

Лудогорец стана шампион на първия дял в „А“ група. Тимът от Разград разгроми Славия с 3:0 в София, макар че убедителната победа дойде съвсем в края.

След мача

„За нас това беше много важен мач и го изиграхме трудно – каза Георги Дерменджиев, треньорът на шампионите. - Резултатът е важен. Вкарахме бързо гол, можехме и още положения да отбележим. Така сами се затруднихме. Спечелихме три точки, с които се утвърждаваме на първото място. Надявам се в бъдещите мачове да избегнем пропуските. Вкараме ли по-рано повече голове, ще играем по-спокойно. И Мисиджан, и Кишада се включиха силно. Мисиджан още не е в оптимална форма заради контузията, но винаги може да направи пакост на съперник. Сега се съсредоточаваме върху реванша с Литекс за купата. Целта на Лудогорец е и двата трофея. Не ме притеснява, че програмата ще е трудна в плейофите. Тогава ще е по-различно и нашето лице.“

„Дадоха много пресилена дузпа за Лудогорец, но за историята остава резултатът – каза Иван Колев, треньорът на Славия. - Съперникът е отличен отбор. През първото полувреме ни превъзхождаха, а при нас стояха трудно нещата в защитата и средата на терена. Но се радвам, че след почивката повече се играеше в половината на Лудогорец. Имахме три шанса за гол, което не е малко. За съжаление не стана.“

През първото полувреме Фабио Ешпиньо откри за Лудогорец. Последваха доста изпуснати положения и от двата съперника, за да настъпи драмата в края на двубоя.

В добавеното време първо Христо Златински се разписа от дузпа, а в следващата и последна атака на Лудогорец третия гол вкара холандецът Върджил Мисиджан.

Лудогорец изкара почти цял сезон на второ място след ЦСКА, но в последните два кръга използва грешките на „червените“.

За първи път през 2015 година шампионите вкараха повече от един гол в мачовете си.

Следващият мач на Лудогорец в „А“ група ще е срещу Ботев или Левски като домакин – в зависимост кой ще спечели шестото място.

А вторият мач на шампиона в плейофите със сигурност вече е домакинство на ЦСКА.

Серията домакинства обаче стартира срещу Литекс в четвъртфинален реванш за купата в сряда.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията