Три важни дуела в Лондон

Сити ще си го изкара на Лестър, Евертън трябва да е внимателен

Sportinglife
Sportinglife 13:35 ч., 03 Март 2015
0
182
Getty Images

Във вторник и сряда иде поредният кръг във Висшата лига, който е под номер 28. След него до края на битките остават точно 10 рунда – последната права от сезона.

Ето какво предлага програмата.

Астън Вила – Уест Бромич

Вила е със 7 поредни загуби в първенството, което е най-лошото постижение на клуба от 52 години. Уест Бромич е стабилен с Тони Пюлис и идва, за да вгорчи живота на съседа, защото това е голямо дерби на областта Мидландс.

Факти около кръга

Нито веднъж в 17-те срещи Вила – Уест Бромич на ниво Висша лига не е имало победа за някой от двата тима с повече от гол разлика. Дербитата са много оспорвани.

Кристъл Палас не е побеждавал Саутхемптън във Висшата лига – 4 равенства и 7 загуби. „Светците” са с 6 поредни победи в лигата над този съперник.

В последните 7 мача между Хъл и Съндърланд бяха показани 6 червени картона. Хъл спечели четирите последни срещи.

Манчестър Юнайтед има 6 поредни победи над Нюкасъл – по три у дома и навън.

В цялата си история Бърнли има 4 победи на „Анфийлд”, като последната е през 1974 г. – 1:0.

Тотнъм играе чудесно срещу Суонси, спечелил е последните 6 поредни мача срещу този съперник, като 4 от тях са като гост.

Евертън не е печелил мач за първенството в Стоук от 2008 г., когато победи с 3:2 на този стадион.

Прогноза 2

Вторник, 21,45 ч по Диема Спорт

Саутхемптън – Кристъл Палас

Саутхемптън на Роналд Куман леко изпусна парата, но се надява да събере сили за нова атака на топ 4 с този мач. Лоша новина – гостите са с пет поредни победи като гост във всички турнири, включително три в лигата. И все пак..

Прогноза 1

Вторник, 21,45 ч по Диема

Хъл – Съндърланд

Гостите ще разчитат на Уес Браун, след като червеният му картон от мача срещу Манчестър Юнайтед бе отменен.

Но няма да го има двигателят в играта им Адам Джонсън, шокиращо арестуван в понеделник за посегателство срещу тийнейджърка. Домакините загубиха Роби Брейди до края на сезона, но Никица Йелавич е готов за игра.

Прогноза Х

Вторник,21,45 ч

Куинс Парк – Арсенал

Арсенал отвори очи след кошмара с Монако и победи Евертън, но феновете не са доволни. Все пак всяка точка е важна, защото битката за топ 4 се очертава жестока.

През миналия сезон Арсенал измъкна 1:0 на терена на КПР, след като не бе побеждавал там от 1990 г. Домакините нямат алтернатива – точките у дома могат да ги спасят.

Прогноза Х

Сряда, 21,45 ч

Нюкасъл – Манчестър Юнайтед

Домакините плуват във водите на непредвидимостта – никой не знае кой ще е мениджър от лятото, а дотогава Нюкасъл нито може да се бори за европейска квота, нито да изпадне.

Юнайтед е критикуван много за стила на игра, но вече е и заплашен да не е в четворката, ако допусне нови слабости като гост. А постижението от 2 успеха навън за цял сезон изобщо не е като за гранд... Все пак – последните три визити в Нюкасъл бяха спечелени.

Прогноза 2

Сряда, 21,45 ч

Уест Хем – Челси

Уест Хем започва да прилича на Нюкасъл. Все по-силни стават информациите, че Сам Алардайс няма да остане от лятото и ще се търси нов мениджър.

Стимулът да биеш лондонския съперник Челси е голям, но домакините сякаш позагубиха от инерцията, с която стартираха сезона. Челси лети, вече спечели и купа, така че изглежда абсолютен фаворит.

Прогноза 2

Сряда, 21,45 ч по Диема

Манчестър Сити – Лестър

Дръжте се, лисици! Манчестър Сити обикновено отговаря на загуба с разгром, поне под ръководството на Мануел Пелегрини.

След 1:2 от Ливърпул в неделя, Лестър може би ще понесе гнева на шампионите, въпреки че гостите този сезон доказаха, че не ходят никъде като обречени.

Прогноза 1 и над 3,5 гола

Сряда, 21,45 ч по Диема Спорт

Стоук – Евертън

Евертън е с 28 точки и трябва да внимава – загубите се трупат, а дистанцията до изпадащите се скъсява. Вече е само 6 пункта и приказките, че някой е твърде добър, за да изпадне, изобщо не успокояват Роберто Мартинес.

Той изпадна с Уигън точно, когато направи рейд за купата на ФА и я спечели. Сега жъне победи в Европа, но в лигата...

Прогноза 1

Сряда, 21,45 ч

Тотнъм – Суонси

Тотнъм трябва да забрави финала, загубен с 0:2 от Челси, както и отпадането от Лига Европа. Оттук за тима има само едно предизвикателство – оставащите мачове в лигата.

Уелсците от Суонси са изключително неприятен съперник, който може да изненада всеки. Това е третият важен дуел в Лондон за кръга (с КПР – Арсенал и Уест Хем - Челси).

Прогноза 1 и над 2,5 гола

Сряда, 21,45 ч

Ливърпул – Бърнли

На хартия това изглежда най-лесният мач за прогнозиране. Ливърпул е във върхова форма със 7 победи и 4 ремита в последните 11 двубоя.

Проблемът може да дойде от натрупването на мачове за състава, както и от подценяването на тим, който преди 10 дни направи реми на Челси на неговия терен. Опрян до стената, Бърнли няма какво да губи.

Прогноза 1

Сряда, 22 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията