Топ 5 на съперниците на Люис Хамилтън

Хамилтън вече обяви, че е „по-бърз и по-зрял” в сравнение с миналата година

Sportinglife
Sportinglife 15:50 ч., 13 Март 2015
0
600
Getty Images

Люис Хамилтън спечели втората си световна титла във Формула 1 през 2014 и въпреки, че съотборникът му в Mercedes Нико Розберг имаше шанс за титлата до последния старт, британецът успя да му изземе инициативата през втората половина на сезона.

Хамилтън вече обяви, че е „по-бърз и по-зрял” в сравнение с миналата година и дори декларира, че няма намерение да се връща към противопоставянето с Нико от 2014. Но с оглед резултатите от зимните тестове и първите тренировки в Австралия, може отново двамата да са единствените съперници за титлата.

Това не означава, че другите ще се откажат.

Да видим петимата пилоти, които може би ще имат реален шанс да притеснят Mercedes и дори да се борят с Хамилтън за титлата.

Себастиан Фетел, Ferrari

4-кратният световен шампион по пътя на ментора си Михаел Шумахер и напусна Red Bull заради Ferrari. Преди това обаче германецът, също като Михаел се утвърди като най-успешния пилот в последните сезони.

Промените в техническите правила през 2014 сложиха край на доминацията на Red Bull и Фетел много трудно се адаптираше към трудната за каране кола.

Като добавим и проблемите с моторите на Renault, сезонът му се оказа пълен провал, като той беше засенчен и от новия си съотборник Дениъл Рикардо.

В Маранело Себ получава шанс да се върне сред най-големите или да се засили към края на кариерата си, ако не успее да мобилизира тима около амбициите си. Фернандо Алонсо не успя, но през зимата Скудерията показа някакъв напредък.

Дениъл Рикардо, Red Bull

Пилотът с ослепителната усмивка и непобедимото добро настроение взе първите си три победи във Формула 1 в най-слабия сезон за Red Bull и се превърна в една от звездите на 2014.

Скоростта и постоянството на австралиеца, както и работата му с гумите се оказаха непосилно препятствие за Фетел, който капитулира пред устрема на Дениъл.

Този сезон обаче ще е доста по-труден да Рикардо – развитието на моторите е в пълен ход, а двигателят на Renault все още изостава.

Дениъл вече официално е лидерът на тима и трябва да си пробива път напред, стига шасито, по което е работил и Ейдриън Нюи да се окаже достатъчно добро.

Валтери Ботас, Williams

През миналата година финландецът беше един от най-бързите и вълнуващи пилоти във Формула 1 и само лошият късмет го лиши от поне една победа.

Williams беше най-близо до Mercedes и всички в тима се надяват това да не е променило.

Самият Хамилтън вече отбеляза огромният потенциал на Валтери, но преди това той трябва да се справи с изключително опитния си съотборник Фелипе Маса.

Пат Саймъндс вярва, че Williams може да печели състезания дори и като „клиентски” тим, въпросът е да дойде първата победа.

Фернандо Алонсо, McLaren

След пет години във Ferrari Алонсо е готов за ново предизвикателство.

Което не стартира по най-добрия начин – поредица проблеми с мотора на Honda по време на тестовете и катастрофа с тежки последици, заради която испанецът прекара четири нощи в болница в Барселона и заради полученото сътресение на мозъка ще гледа състезанието в Австралия по телевизията.

Но McLaren и Honda са изключително опитни и могъщи организации и със сигурност ще се върнат в челото.

Дали обаче това ще стане навреме, за да се включи Алонсо в битката е рано да се каже. Със слабите болиди на Ferrari Фернандо успяваше да се задържи в челото в последните сезони, но сега има нужда от нещо повече.

Той трябва да възроди McLaren, при възможност това да стане без скандали с Рон Денис и да работи със също много опитния Дженсън Бътън по развитието на МР4-30. Задача за шампиони.

Нико Розберг, Mercedes

Германецът е последен в тази селекция, но разполага с най-голяма възможност да се бори с Люис – защото кара същата кола като него. През 2014 Нико допусна някои важни грешки, които му донесоха доста проблеми, а след историята на „Спа” Розберг позволи на Люис да му отнеме инициативата и за пореден път да стопи аванса му, след което да му отмъкне и титлата.

29-годишният Нико е на върха на възможностите си, но трябва да покаже още нещо, за да има шанс срещу Хамилтън. Да не забравяме, че той е син на „оригиналния” летящ финландец Кеке Розберг и е наясно, че може да е по-бърз. Не само в квалификациите, където миналата година имаше ясно превъзходство над Хамилтън.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията