Каратанчева се разправи с Пиронкова в Индиън Уелс

Сесил продължава във втори кръг след 7:5, 6:1 за 91 минути

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 13 Март 2015
0
1080
Mextennis

Сесил Каратанчева изигра впечатляващ мач и спечели със 7:5, 6:1 българското дерби с Цветана Пиронкова на "BNP Paribas Open" в Индиън Уелс.

Втората ни ракета направи зрелищен обрат в първия сет като спечели 7 от последните му 8 гейма и профуча безмилостно през втория.

Първо българско дерби от 15 г.

Победата на Сесил Каратанчена над Цветана Пиронкова в Индиън Уелс беше и първият изцяло български мач в основната схема на WTA турнир от 15 г. насам.

Последният такъв двубой се игра през 2000 г. в Хамбург, когато Любомира Бачева се справи с Павлина Нола с 6:3 6:3.

Все пак е редно да споменем, че двете съпернички излязоха на корта със съвсем различна подготовка. Пиронкова нямаше официален мач от три седмици и пропусна турнира в Доха заради травма в бедрото.

Сесил пък тръгна от квалификациите в Акапулко и стигна чак до полуфинала, където я спря бъдещата шампионка Тимеа Бачински. Каратанчева влезе в игрови ритъм и в Индиън Уелс с два успеха в квалификациите.

В откриващия сет и двете тенисистки показаха до болка познатите си слабости. Пиронкова започна разконцентрирано в началните минути и се измъкна от брейкпойнт още при първото си подаване.

Каратанчева пък страдаше при изпълнението на началния си удар и допусна два пробива, изоставайки с 0:4 гейма. При първия направи двойна грешка при 15-40, а при втория дори не успя да запише точка.

Нататък обаче, Сесил придаде смисъл на понятие „дерби” и постепенно започна да си пробива път обратно в сета. Върна единия брейк, а при 4:2 Пиронкова поведе с 30-0, но загуби следващите четири точки и след още няколко минути на таблото светеше резултат 4:4! За да продължат тоталната липса на логика в развитието на мача, двете записаха по един бърз и стабилен сервис гейм до 5-5.

И тогава дойде моментът, който вероятно пречупи съпротивата на Пиронкова. Първата ни ракета отново поведе с 30-0 на свой сервис и... отново допусна пробив – 5:6! Каратанчева не сбърка и след 57 минути на корта подпечата зрелищен обрат от 0:4 до 7:5.

Във втората част Сесил бързо реши двубоя, като за 25 минути поведе с 4:0. Огледална на откриващия сет развръзка с Каратанчева в главната роля. Продължението обаче беше коренно различно и Сесил не допусна изнада, приключвайки сета и двубоя с 6:1.

Това е втора победа от три двубоя за Каратанчева срещу Пиронкова и първа от 2003 г. насам, а успехът за Цвети датира от 2010 г. Във втори кръг Сесил ще срещне мощната американка Коко Вандевеге.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията