Пиронкова пропусна мачбол срещу Джорджи и отпадна в Ухан

Българката отпадна в първия кръг в Ухан

Sportinglife
Sportinglife 13:35 ч., 28 Сеп 2015
0
1386
GETTY IMAGES

Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на силния турнир в Ухан. Първата ни ракета записа загуба от италианката Камила Джорджи с 6:2, 2:6, 5:7 и допусна първо поражение от тази съперничка, която бе побеждавала на три пъти.

Така България остана без представителка на "Dongfeng Motor Wuhan Open", след като Сесил Каратанчева не успя да преодолее квалификациите.

28-годишната пловдивчанка доминираше изцяло в началото. Тя не даде нито една възможност на пробив на съперничката си в първия сет, в който поведе с 2:0, а след това отново взе подаването на италианката за 5:2.

Във втората част пловдивчанката отново стартира с пробив, но след това загуби пет поредни гейма и това позволи на Джорджи да изравни резултата.

Пиронкова навакса ранно изоставане от 0:2 в решаващия трети сет, а при 4:4 проби и сервираше за победата. Тя пропусна мачбол при 40:30 в десетия гейм и позволи на съперничката си да изравни за 5:5.

След това Джорджи, която допусна цели 12 двойни грешки в двубоя, взе и следващите два гейма, като по този начин спечели за първи път срещу Пиронкова в четири мача.

Българката все пак заработи 6855 долара и 1 точка за световната ранглиста, в която заема 44-о място в момента.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията