Възможен сценарий: Цвети срещу Сесил в Индиън Уелс

Шарапова и Иванович могат да се срещнат на четвъртфинал

Sportinglife
Sportinglife 13:50 ч., 10 Март 2015
0
922
Getty Images

Цветана Пиронкова започва участието си на турнира "BNP Paribas Open" в Индиън Уелс срещу квалификантка.

Интересното е, че Цвети може да се изправи срещу Сесил Каратанчева, след като втората ни ракета е на една победа от основната схема. Сесил надигра с 6:3, 6:4 туркинята Чагла Бюкакчай.

Пиронкова не е прескачала първия кръг в Индиън Уелс от 2011 г. Ако успее да го стори през този сезон, ще срещне поставената под №30 в основната схема Коко Вандевеге, която почива на старта на турнира.

Евентуални четвъртфинали на "BNP Paribas Open"

Серина Уилямс - Екатерина Макарова

Симона Халеп - Агнешка Радванска

Каролине Возняцки - Южени Бушар

Мария Шарапова - Ана Иванович

27-годишната Пиронкова има гарантирани 10,485 долара от наградния фонд и 10 точки за световната ранглиста, в която заема 50-та позиция. При успех на старта тя ще си осигури 17,100 долара и 35 точки.

Водачка в основната схема е Серина Уилямс, която ще изиграе първия си мач на "BNP Paribas Open" от 2001 г. насам.

Както е известно, Серина и сестра й Винъс не са участвали в Индиън Уелс от 14 години, след като двете бяха обиждани на расистка основа заедно с баща им от местните фенове. Уилямс има две титли от Индиън Уелс през 1999 и 2001 година.

Тази година тя участва в надпреварата с "уайлд кард". Във втория кръг световната лидерка ще срещне победителката от мача между румънката Моника Никулеску и сръбкинята Александра Крунич.

Шампионките през последните десет години

2014 Флавиа Пенета

2013 Мария Шарапова

2012 Виктория Азаренка

2011 Каролина Возняцки

2010 Йелена Янкович

2009 Вера Звонарьова

2008 Ана Иванович

2007 Даниеала Хантухова

2006 Мария Шарапова

2005 Ким Клайстерс

В първата четвъртина попаднаха още Анджелик Кербер, Екатерина Макарова и Тимеа Бачински. Ако Серина достигне до полуфиналите, то там ще срещне тенисистка от втората четвърт на схемата, където е световната №3 Симона Халеп.

Румънката ще започне участието си с мач срещу Солер-Еспиноса или квалификантка, а сред евентуалните й съпернички в следващите кръгове са Радванска, Плишкова, Мугуруса, Суарес Наваро и Захлавова Стрицова.

Начело на долната половина от схемата е Мария Шарапова, която на старта очаква Карин Кнап или Янина Викмайер, а при евентуална победа може да срещне Виктория Азаренка още в третия кръг.

Сред евентуалните съпернички на рускинята на осминафиналите са Саманта Стосър и миналогодишната шампионка Флавиа Пенета, на четвъртфиналите може да се изправи срещу Ана Иванович, а на полуфиналите - Бушар или Возняцки.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията