Тони Дечев ще води Лукойл Академик

Дечев напуска "сините" след 8 години работа

Sportinglife
Sportinglife 08:10 ч., 10 Март 2015
0
57
Lap.bg

Досегашният помощник треньор на Левски Тони Дечев е новият наставник на Лукойл Академик. Той бе представен на баскетболистите преди снощното занимание заедно с новия спортен директор Тодор Стойков.

В екипа на Тони Дечев влизат Мирослав Ралчев, който води отбора от отстраняването на Йовица Арсич до този момент и Георги Давидов.

Като състезател Тони Дечев е носи екипите на Дунав, Славия, ЦСКА, Черно море и Левски. От осем години е помощник треньор на Левски, а през миналата година заедно с тима спечели титлата и купата на България, както и трофея в Балканската лига.

През този сезон Дечев имаше предложение за поста старши треньор от Черно море, но го отказа и предпочете да остане в Левски.

„Случи се нещо неприятно. Болката е голяма. Осем години съм бил с този екип и смятам, че колкото и нескромно да прозвучи, това бе едно от най-стойностните неща в родния баскетбол. Нашият екип. И те посегнаха на него. Ще мине и ще замине, както всяко чудо за три дни”, заяви по повод раздялата с Дечев наставникът на Левски Константин Папазов.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията