Григор: Когато играя в Ню Йорк се чувствам като рок звезда

Димитров излиза срещу Роджър Федерер в мегашоу в "Медисън Скуеър Гардън" от 4 ч. сутринта в сряда

Sportinglife
Sportinglife 19:10 ч., 10 Март 2015
0
1146
Getty Images

"Любимото ми нещо в Ню Йорк е да играя тенис, защото тук феновете ни подкрепят с огромна енергия и се чувствам като рок звезда", заяви Григор Димитров часове преди да излезе на корта в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" за шоу мача срещу Роджър Федерер. Двубоят ще започне от 04:00 ч. сутринта българско време в сряда, а преди това публиката ще се наслади на още един епизод от великото съперничество между Моника Селеш и Габриела Сабатини.

Григор ще търси първа победа

Макар и в демонстративен мач, Григор Димитров има шанс да запише първа победа над идола си Роджър Федерер. Досега двамата са се срещали по веднъж през 2013, 2014 и 2015 година, а българинът няма дори спечелен сет. "Винаги е удоволствие да играя срещу Роджър, въпреки че съм загубил и трите ни двубоя", заяви Димитров в Ню Йорк часове преди мача.

"Още с първите ми стъпки в "Медисън Скуеър Гардън" разбрах, че досега не съм изпитвал подобна тръпка - продължи 23-годишният българин. - Това е една от най-великите арени, на които може да играеш тенис в целия свят."

Американските журналисти попитаха Димитров за усещането да се изправи срещу Роджър Федерер, а Григор отвърна бързо и с усмивка: "Трудно е..."

Въпросите към Маестрото по-скоро бяха насочени към реалната му преценка дали може да спечели още трофеи от Големия шлем, но преди това швейцарецът си припомни: "За пръв път срещнах Григор , когато беше едва 16-годишен и просто не можех да повярвам, колко много си приличаме."

Федерер се завръща в "Медисън Скуеър Гардън" за трети път

Роджър Федерер за трети път ще участва в демонстративния мач в "Медисън Скуеър Гардън", като досега швейцарецът се изправи срещу двама бомбардири от начален удар. През 2008-а Маестрото се справи с 6:3, 6:7(4), 7:6(6) с Пийт Сампрас, а през 2012-а Анди Родик го пречупи със 7:5, 7:6(7)

"Вярвам, че мога да спечеля Уимбълдън още веднъж - заяви след това Федерер. - На 33 години съм и ако трябва да посоча един турнир от Шлема, от който бих искал поне още една титла, това ще е Уимбълдън. Относно 17-те ми трофея и това дали някой ще ги надмине, Рафа очевидно е най-близо. Ако аз не успея да взема поне още една титла и той спечели отново Ролан Гарос през този сезон, шансовете му са доста добри.

За Джокович пътят изглежда доста по-дълъг. Новак ще трябва да наложи наистина сериозна доминация през следващите години, за да ме настигне, а същевременно аз и Рафа все още сме в тура и се борим, не сме се отказали. Надявам се да затрудня максимално задачата на съперниците ми, но в крайна сметка рекордите са, за да бъдат подобрявани."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията