Байерн пише история със 7:0

Няма друг отбор с 14 участия в четвъртфиналите на Шампионската лига

Sportinglife
Sportinglife 08:20 ч., 12 Март 2015
0
371
Getty Images

Никой не е очаквал чудеса от Шахтьор (Донецк). Кризата в Украйна, липсата на дом и мощта на Байерн предричаха, че баварците отново ще са на четвъртфинал в Шампионската лига.

Случи се със 7:0. И това означаваше рекорд!

За 14-и път Байерн е сред осемте най-добри в най-атрактивния футболен турнир.

Никой друг отбор не може да се гордее с такова постижение. Успехът със 7:0 бе втори на фаза осминафинал. С толкова бе победен и Базел през 2012 година. Освен това за втори път през сезона Байерн вкарва седем гола в туринра. Със 7:1 беше разгромен Рома в груповата фаза на „Стадио Олимпико”.

Шоуто на Байерн

4-а минута: Томас Мюлер вкарва от дузпа

34-а минута: Защитникът Джером Боатенг прави 2:0 почти от голлинията

49-ата минута: Франк Рибери се разхожда по лявото крило за 3:0

52-а минута: Томас Мюлер вкарва на празна врата за 4:0

63-а минута: Централният защитник Холгер Бадщубер отбелязва с глава

75-а минута: Централният нападател Роберт ЛЕвандовски е оставен сам срещу вратаря Пятов и 6:0

88-а минута: Марио Гьотце завършва разгрома със седми гол.

„При такива победи няма как да не сме доволни”, ликува силният човек в управата Карл-Хайнц Румениге.

Томас Мюлер написа друг рекорд. Нападателят вкара първо от дузпа за 1:0, а след това заби през второто полувреме и има 26 попадения в Шампионската лига.

С това изравни рекорда за Германия. Толкова има и Марио Гомес, който обаче вече не играе в турнира – довечера ще води атаката на Фиорентина срещу Рома, но в Лига Европа.

„След втория и третия гол съперникът ни се отказа – заяви Мюлер след срещата. – Даваха ни прекалено много свободни пространства и ние ги използвахме. Мачът започва прекалено добре за нас.”

Треньорът Пеп Гуардиола изненада препълнения „Алианц Арена”с включването в групата за двубоя на капитана Филип Лам.

Едва 113 дни след зловещо счупване на крак универсалният му любимец бе готов за игра. Гуардиола обаче не рискува повече и не го пусна в игра.

Освен това още в 19-ата минута трябваше да смени Ариен Робен, който получи разтежение на бедрото. След час игра също принудително напусна другото звездно крило Франк Рибери. Но притеснения за двамата няма.

Травмите изглеждат леки и дори да пропуснат съботния мач срещу Вердер, това няма да е проблем за лидера в Бундеслигата.

„Боли ме глезенът, но мисля, че ще се оправя – каза Рибери. – Няма да поемам рискове.”

Мачът срещу Шахтьор отново повдигна въпроса за дузпата, гарнирана с червения картон.

Още в третата минута Кухер направи нарушение срещу Марио Гьотце и шотландският рефер Колъм даде най-тежкото наказание. На този етап от мача, с човек по-малко и при 0:1 бе ясно – Шахтьор само ще брои головете във вратата си. Дискусията продължава – изгонването на футболист е твърде тежко наказание, което убива мача.

„Много ми хареса отбора – каза Гуардиола. – След 0:0 в първия мач имаше известно напрежение. Но през годините Байерн винаги е показвал, че се справя с него. Поздравявам отбора си. Игра отличен футбол, доминираше през цялото време и заслужено е на четвъртфинал.”

„Нямам претенции кой ще се падне на жребия, това не е концерт по желание – добави Румениге. – Ние имаме високи цели и те са да сме на финала в Берлин ва 6 юни.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията