Севиля бърза към трофей и Шампионската лига

Рома и Наполи са другите два фаворита на букмейкърите

Sportinglife
Sportinglife 08:25 ч., 13 Март 2015
0
124
Getty Images

Севиля стартира гостуването на Виляреал като ракета „земя-земя” с най-бързия гол в историята на Лига Европа и показа – ще гони до последно защита на купата. Шампионът в турнира спечели с 3:1 в първия осминафинал, а Витоло вкара след 13,21 секунди.

Резултатите в първите осминафинали

Фиорентина – Рома 1:1

Виляреал – Севиля 1:3

Зенит – Торино 2:0

Днипро – Аякс 1:0

Наполи – Динамо (Москва) 3:1

Евертън – Динамо (Киев) 2:1

Брюж – Бешикташ 2:1

Волфсбург – Интер 3:1

 

Букмейкърите също побързаха да обявят, че първенецът е фаворит за трофея.

Всъщност ставките са много близки и №1 все още остава Рома – около 1:4,5. Следва Наполи с 1:5, а Севиля е също някъде там – 1:5,5.

Стимулът за севилци не е само купата като такава, а и квотата за Шампионската лига, която тя дава. За разлика от Рома и Наполи, които са почти сигурно втори и трети в Италия, отборът на треньора Унай Емери трудно ще стигне до четворката в Испания. Сега Севиля е на пето място, изоставайки на 5 т. от четвъртия Валенсия.

Вечерта в Лига Европа бе голова, като 23 попадения в 8 двубоя гарантираха, че този турнир остава по-отворен и вълнуващ поне като резултатност, от Шампионската лига.

Рома стигна до девето равенство в последните си 10 мача – 1:1 като гост на Фиорентина, но загуби и втория си лидер с контузия. Даниеле де Роси получи разтежение още в 20-ата минута, след като два дни по-рано на тренировка с травма отпадна Франческо Тоти.

„Златните голове на Кейта”, написа в. „Гадзета дело спорт”, след като малиецът Сейду Кейта спаси римляните с попадение в края. Всеки гол на халфа носи или точка или елиминиране на съперник през сезона, изчисли изданието.

Най-бързите голове в турнира

13,21 секунди Витоло (Севиля срещу Виляреал, 12 март 2015 г.)

15,19 секунди Исмаел Бланко (АЕК срещу БАТЕ, 5 ноември 2009)

16,88 секунди Кейта Балде (Лацио срещу Лудогорец, 27 февруари 2014)

18,18 секунди Хуан Мата (Валенсия срещу Брюж, 25 февруари 2010)

19,19 секунди Серхио Агуеро (Манчестър Сити срещу Порто, 22 февруари 2012)

20,08 секунди Тайсон (Металист срещу Залцбург, 16 февруари 2012)

Наполи обърна Динамо (Москва) от 0:1 до 3:1 с хеттрик на Гонсало Игуаин, който вече има 47 гола в 2 сезона за клуба. Аржентинецът обяви след мача, че отборът иска дубъл – купата в Лига Европа и тази на Италия, която спечели и миналия сезон.

Ромелу Лукаку донесе обрат на Евертън срещу Динамо (Киев) с гол и асистенция. Украинците поведоха в 14-ата минута, но белгийският нападател подаде на Стивън Нейсмит за 1:1, а 4 минути преди края реализира дузпа – 2:1. Лукаку вече има 7 европейски гола за клуба и е №1 в историята на Евертън по този показател. А е само на 21 години...

Роберто Манчини защити вратаря на Интер Карисо от медийната атака в Италия, след като стражът имаше вина за два от трите гола, донесли поражение с 1:3 на терена на Волфсбург.

„Головете бяха подаръци, но не Карисо е виновен”, отсече наставникът. И обеща – Интер не се е предал. Но Манчини трябва да намери рецепта за това, което никой през сезона не успява да направи – да спре Кевин де Брюине.

Белгиецът вкара два пъти и подаде за гола на Налдо при успеха, с което вече има 21 асистенции и 14 гола за сезона!

Умопомрачителна статистика. Само като си помислим, че Де Брюине бе собственост на Челси до миналото лято, но не пасна на схемата на Жозе Моуриньо....

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията