7 причини Байерн да спечели Шампионската лига

Германците имат най-много самочувствие и най-малко проблеми от големите съперници

Sportinglife
Sportinglife 13:35 ч., 15 Март 2015
0
902
Getty Images

Tитлата е много, много близо. Байерн обаче не иска просто да е шампион на Германия.

На четвъртфинал е за още два трофея – Шампионската лига и националната купа.

Целта е Берлин.

И в двата турнира финалът ще е на „Олимпиащадион“ в столицата.

Преди две години Байерн направи историческия требъл. На полуфинала бе сразен Барселона с общ резултат 7:0. Сега Лео Меси и компания отново са евентуален съперник на баварците.

При това Барса още не се е класирал, а Байерн срази със 7:0 Шахтьор. Който вкарва 7 гола в елиминации на Шампионската лига, със сигурност мечтае да вдигне трофея. Има самочувствие.

„Не вярвам, че на четвъртфинала някой може да каже, че е имал късмет в жребия“, рече силният човек в управата Карл-Хайнц Румениге.

След 7:0 срещу Шахтьор ето и 7 причини Байерн да спечели поне Шампионската лига.

1. Фокусиране в целта.

Всички футболисти в отбора говорят само за финала в Берлин, но не за купата на Германия. Байерн демонстрира най-голямо самочувствие в сравнение с всички европейски грандове. Има защо. Реал и Барса имаха слаби моменти, английските отбори куцат. А ПСЖ дори не е лидер във Франция.

2. Завръщанията.

В следващите седмици Байерн ще се подсили. Не с нови имена, а със завръщането на стари. Капитанът Филип Лам бе в групата за мача с Шахтьор, а Тиаго Алкантара започна да тренира с отбора. Хави Мартинес също е съвсем близо до завръщане след операция на коляното.

3. Постоянството.

При Пеп Гуардиола личните качества не са важин. Испанецът не се интересува от съдбите на футболистите, а от живота на отбора.

Последната жертва е бразилецът Данте, който преди една седмица беше изваден след половин час игра срещу Хановер и може би бъдещето му е решено. Същото се отнася и за испанеца Хуан Бернат, който бе твърд титуляр през есента, а срещу Шахтьор остана на пейката.

4. Настройката.

Спортният директор Матиас Замер каза, че Байерн трябва да играе като машина. Ритъмът не трябва да се променя в нито един мач срещу нито един съперник.

Мачовете през 2015 година го показват – 7:0 срещу Шахтьор, 4:1 срещу Кьолн, 6:0 срещку Падерборн, 8:0 срещу Хамбургер.

5. Опитът.

Някои от най-големите звезди на Байерн вече са на 30 и повече години – Лам, Швайнщайгер, Рибери, Робен и Алонсо.

„Времето ни скоро ще отмине, остаряваме и затова искаме тази година всичко да спечелим“, каза Лам.

Стари, но изключително опитни. Спечелили са всичко.

6. Конкуренцията.

Големите конкуренти в Шампионската лига не показват особено добра форма. Шампионът Реал едва се спаси от ужасяващ резил срещу Шалке.

Финалистът Атлетико вече загуби от Байер (Леверкузен) и чака тежък реванш. Челси отпадна. А при Барса има непостоянство и често напрежение между Меси и треньора Луис Енрике.

7. Свежест.

Още миналия кръг Байерн увеличи разликата с Волфсбург на 11 точки и титлата вече е предрешена. За разлика от предишните два сезона баварците ще станат шампион малко по-късно.

Но Гуардиола ще може да пести силите на най-важните си играчи за мачовете в Шампионската лига. Освен това испанският треньор има горчивия опит от миналия сезон, когато отслаби сам отбора с прекалено много почивка за титуляри и накрая загуби с 0:5 общ резултат от Реал на полуфинала.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията