Ботев победи "безопасната игла" ЦСКА

"Канарчетата" се класираха за горната шестица

Sportinglife
Sportinglife 17:30 ч., 15 Март 2015
0
580
Lap.bg

Ботев Пловдив победи ЦСКА с 2:0 в Коматево и "канарчетата" хванаха последния влак за горната плейофна шестица.

"Армейците" играха слабо и без никаква мотивация, което улесни пловдивчани да изместят Левски от шестото място, на което "сините" пренощуваха след вчерашния разгром над Марек.

Наставникът на "червените" Стойчо Младенов определи като "безопасни игли" футболистите си и намекна, че тази вечер ще преосмисли нещата след трите поредни загуби на ЦСКА.

Специалистът дори изглеждаше като човек, който е готов да подаде оставка, но после каза, че няма да се прададе.

Чуха се гласове, че играчите на отбора и треньорското ръководство са получили заплахи със саморазправа от крайни фенове от сектор "Г", ако "класират Левски в първата шестица".

Нито Стойчо Младенови, нито някой от щаба на столичани обаче пожела да коментира слуховете.

Но е факт, че ЦСКА не приличаше на себе си.

Скандални грешки в задни позиции и абсолютна безидейност напред - това представляваше мачът на "армейците" в Коматево.

Загубата бе трета поредна за 31-кратните шампиони, които след подновяването на първенството след зимната пауза отстъпиха последователно на Локомотив София и Берое.

ЦСКА вече изостава на три точки от шампиона Лудогорец.

Стойчо Младенов: Бяхме безопасна игла

Днес нашият отбор беше изгаснал. Бяхме една безопасна игла.

В атака не направихме всичко. Мотивацията беше на нулево ниво.

Tрети мач футболистите не приличат на себе си.

Не съм мислил за Левски. Левски не ме интересува.

Правим три поредни загуби. Вие знаете ли какво е това?

Това не е моят отбор. Това не е ЦСКА.

Аз съм последният човек, който ще се предаде, но трябва да оценим трезво ситуацията.

Само с победи можем да излезем от това положение.

Ботев поведе още в 18-та минута. Златков догони една топка отдясно на аутлинията и центрара към национала Гамаков, който след удар с глава парира вратаря Дивиш.

Пет минути преди почивката "канарчетата" стигнаха до комфортната преднина от 2:0.

Стивън Съндей допусна безобразна грешка в центъра, която позволи на Лъчезар Балтанов да напредне и да излезе сам срещу вратаря на гостите и да удвои.

През второто полувреме не се случи нищо кой знае колко интересно.

В началото Ботев привидна атакуваше повече, но постепенно успокои темпото, след като видя, че ЦСКА няма намерение да се бори да обръща мача.

БФС обяви, че ще прати човек в Коматево, който да следи за феърплея. Очаква се неговият доклад в близките дни...

Едно е сигурно - Левски е аут за сметка на Ботев.

ЦСКА започва плейофната битка с домакинство на Берое, докато Ботев гостува на Лудогорец. В третия мач от първата шестица Локомотив Сф приема Берое.

"Лимитът на загуби е изчерпан. Оттук нататък тръгваме към победи. Това подценяване и демотивираност не могат да бъдат търпени. Отдавам това на много фактори- голям фенски натиск, конкретни състезатели подведоха," заяви след двубоя главният акционер в ЦСКА Александър Томов.

Петър Манджуков обяви, че се оттегля от клуба

Акционерът в ЦСКА Петър Манджуков заяви, че в петък е депозирал оставката си заради несъгласие с клубната политика на ЦСКА.

"Ако бях останал, щях да бъда в конфликт с основния акционер Александър Томов.

Заплащането на треньорския състав на ЦСКА е в пъти по-голямо от това на Лудогорец например.

Заплащането на футболистите на ЦСКА е доста по-голямо от това на Локомотив (София) или Ботев (Пловдив). 

Има много странни обяснения на Стойчо Младенов за безхаберието, с което играе ЦСКА. Никога не съм поставял въпроса за уволнението на Младенов.

Заплащането трябва да бъде според резултатите. Сега очаквам Младенов да каже, че Манджуков е виновен. На Младенов все странични фактори са му виновни.

Над 14 милиона лева са разходите на ЦСКА за миналата година. Не ги виждам тези огромни суми къде са отишли".

Манджуков сподели още, че е вложил два милиона лева лични пари в ЦСКА, като отделно е привлякъл и друг акционер в клуба.

"През седмицата няколко пъти предупредихме затова, че държим не само на феърплея, но и на борбеност. От този момент няма да търпим подобни прояви. От сега нататък всеки мач е финал. В бъдеще ще има определени санкции, които и в момента трябва се налагат.

ЦСКА загуби точки. Болезнено е, но всички губят точки. Има нещо хубаво, което се случва и това е, че силите се изравняват и отборите стават по-амбициозни. Това, което стана сега е необичайно за нашия отбор, но от събота ще е съвършено нов ЦСКА. Няма смисъл да сменяме капитана на кораба посред буря, който и да дойде като треньор в момента той трябва да е подкрепян от футболистите. В момента една смяна не е само рискована, но и опасна. Сега Младенов трябва да направи съответните корекции и да се втурне в битка за титлата", каза още Томов.

БОТЕВ-ЦСКА 2:0

Голмайстори: 1:0 Гамаков 18', 2:0 Балтанов 39'
Стадион: Коматево, Пловдив
Рефер: Никола Попов

Ботев: 1 Адам Стаховяк, 22 Пламен Николов, 6 Даниел Златков, 28 Филип Филипов, 11 Йордан Христов, 17 Лъчезар Балтанов (95 Станислав Дрянов 86'), 30 Божидар Васев ( 88 Християн Казаков 83'), 16 Томаш Иршак, 38 Милен Гамаков, 77 Момчил Цветанов (24 Лазар Марин), 19 Иван Цветков

ЦСКА: 33 Якуб Дивиш, 77 Тончи Кукоч (11 Неманя Милисавлиевич 64'), 21 Венцислав Василев, 3 Александър Тунчев (48 Марин Оршулич 43'), 93 Марио Бъркляча (13 Орелиен Жоаким 46'), 34 Денис Причиненко, 4 Стивън Сънди, 7 Тони Силва, 28 Маркиньос, 20 Луис Сoарес, 9 Стефан Николич

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията