Байерн последен в първия турнир

Без Швайнщайгер шампионът падна два пъти на „Телеком Къп”

Sportinglife
Sportinglife 05:40 ч., 13 Юли 2015
0
32
Getty Images

Бастиян Швайнщайгер си тръгна и Байерн остана последен на първия турнир без „Футболния бог”. На блицтурнира „Телеком Къп” (мачове по 45 минути) в Мьонхенгладбах шампионът на Германия загуби и двата си мача.

Байерн първо падна с 1:2 от Аугсбург, а след това в двубоя за трето място бе сразен след дузпи с 3:4 от домакина на състезанието Борусия.

На финала Хамбургер вдигна трофея след 2:1 над Аугсбург.

„Доволен съм от мачовете – каза треньорът Пеп Гуардиола. – Участваха повече млади и никой не се контузи.”

В двата мача мястото на Швайнщайгер в състава заеха двама испанци – първо Тиаго Алкантара, а после Шаби Алонсо.

„През цялата си кариера винаги съм играл редом до Швайни, чувствам се странно”, каза капитанът на Байерн Филип Лам.

„Аз познавам Байерн винаги с Басти – продължи Томас Мюлер. – Нас ни свързва огромно приятелство и ми е криво, че го няма. Но и без нещо трябва да печелим.”

Бившият спортен директор на баварците Кристиян Нерлингер критикува клуба за раздялата с Швайнщайгер. „Той остави своя печат върху клуба завинаги – рече бившият халф на клуба. – Ако Гуардиола бе настоял за него, както за новите си попълнения, то нямаше да напусне.”

Испанският треньор опита да се защити. Заедно с Швайнщайгер той провел разговор на четири очи, в който му казал: „Направи така, че да си щастлив.”

Почетният президент на Байерн Франц Бекенбауер също не разбира трансфера в Манчестър Юнайтед. „Смело е на почти 31 години да предприемеш такъв ход – каза Кайзера. – На Острова той трябва да дава много повече, за де са докаже, отколкото в Байерн. Тук всички познаваме играта му. Повече бих разбрал трансфер в Щатите.”

Щвайнщайгер обаче вече е в Манчестър и днес трябва да излети с новия си отбор на турне в САЩ.

„Много ще се наслаждава на мачовете в Англия”, обобщи Лукас Подолски, който няколко години бе играч на Арсенал, а сега премина в Галатасарай.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията