ЦСКА вдига оборотите

Първа победа за „червените“, иде и международен мач

Sportinglife
Sportinglife 14:55 ч., 14 Юли 2015
0
268
Lap.bg

ЦСКА вдигна оборотите и спечели първа победа като аматьорски отбор. След 0:1 от Спартак (Плевен) в петък пак на стадиона в Тетевен „червените“ сразиха втория тим на Литекс, който ще участва в „Б“ група.

Завърналият се от странство централен нападател Костадин Хазуров откри резултата в 26-ата минута от дузпа. След отличен пас на капитана Борис Галчев голмайсторът се измъкна и беше спънат от вратаря на „оранжевите“.

След като дузпите се оказаха голям проблем за ЦСКА през миналия сезон, то сега Хазуров показа какво се прави от бялата точка. Нападателят стана шампион с „червените“ през 2005 година и сега се върна да помогне на отбора.

През второто полувреме ЦСКА вкара още веднъж чрез още един централен нападател – Преслав Йорданов. Той използва суматоха в наказателното поле след центриране от корнер и вкара първия си „червен“ гол. Йорданов дойде от разпадналия се Локомотив (Сф). „Надявам се да вкарам много голове за ЦСКА и да оправдая доверието“, отсече нападателят.

Третата деветка, която треньорът Христо Янев използва – Григор Долапчиев, не оправда доверието. Юношата на ЦСКА се отличи единствено с фрапиращ пропуск, който накара около 200 души на трибуните да се смеят.

Долапчиев остана сам пред напълно празната вратата и не можа да я улучи. Още в началото на мача заради счупен нос бе сменен Кирил Димчев, а на негово място влезе Емил Лозев.

С оглед натоварванията в подготвителния етап съм много доволен от всички – коментира Янев след мача. - От първия ден знам какво чака и мен, и играчите, и ЦСКА във „В“ група. Футболистите проявяват разбиране и се раздават максимално. Все още търсим нови попълнения. Групата не е пълна. Момчил Цветанов е доказано име, вече тренира наравно и скоро ще играе.“

ЦСКА продължава да очаква отговор от своя юноша Владислав Романов, който никога не е играл за първия тим. За последно бе в Локомотив (Сф) и вкара за 1:0 на „Армията“ при една от победите на „железничарите“ миналия сезон. Романов има оферти от чужбина и затова не дава отговор. „Ако мен ми се обади треньорът на ЦСКА и ме покани, веднага бих тръгнал“, каза Янев.

След двудневна почивка ЦСКА остава на лагер за десет дни в София. Преoстоят контроли срещу Оборище (Панагюрище), Марица, Вихрен и израелски тим, който ще е на подготовка в столицата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията