Берое не повярва, Черно море не издържа

И трите ни тима в Европа пуснаха фатални голове от статични положения

Sportinglife
Sportinglife 08:15 ч., 17 Юли 2015
0
762
Lap.bg

Берое не си повярва и падна у дома от Брьондби с 0:1 в първия мач от II квалификация на Лига Европа.

Изпълнените трибуни в Стара Загора не помогнаха, а вместо ентусиазъм, в очите на българските играчи сякаш се видя повече притеснение.  Особено това личеше след почивката, когато домакините изцяло оставиха инициативата на гостите и сякаш чакаха нулево реми, което да ги остави в играта за реванша.

Преди пауза Елиаш и Спас Делев получиха нелоши възможности, но изпуснаха. Гостите обаче имаха по-добрите ситуации и владееха положението през цялото време, може би с изключение на първите десетина минути.

В 85-ата минута опитният Мартин Албрехтсен, който има зад гърба си мачове във Висшата лига с Уест Бромич и Дарби, прегази защитата на Берое и вкара с глава. Резултатът е изключително неприятен, защото сега на българите ще трябват два гола в Дания, където в игра ще се появи и капитанът и лидер на Брьондби – Даниел Агер.

„Не видях страх – каза треньорът на беройци Петър Хубчев. – Видях притеснение и напрежение, че играем на такова ниво в Европа. Накрая изгубихме мача с едно статично положение. Имаме шансове за реванша, но ще е много трудно.”

Няма да е лесно и на Черно море, който допусна изравняване от Динамо (Минск) – 1:1, след като водеше в Разград.

Тимът от Варна демонстрира типичния си стил на боец, не даде на съперника възможност да разгърне играта си и изглеждаше, сякаш ще вземе аванс преди реванша.

Но също от статично положение – директно от корнер и след удар с глава, Черно море се пропука.

Преди това Матиас Курьор, герой от финала за купата на България срещу Левски, откри резултата за Черно море.

Подкрепяни от поне 4 000 свои фенове, макар и не на свой терен, играчите на Никола Спасов атакуваха и опитваха да удвоят.

Никола Спасов

"Уморихме се, допуснахме гол точно, когато контролирахме играта".

Гостите обаче показаха класа и мачът бе изключително равностоен.

„Уморихме се, допуснахме гол точно, когато контролирахме играта – ядосваше се Никола Спасов. – На този етап от подготовката, на който сме, това е нормално. Не ни изненадаха, нито ни надиграха, въпреки че са в разгара на първенството им. Тепърва започват дълги маратони от мачове и трябва да влезем в ритъм. Доволен съм от отбора.”

За съжаление седмицата с европейско участие на българите завършва с 1 реми и 2 загуби, постигнати все у дома. И трите ни тима не са фаворити за реванша.

Куриозно, и трите гола в българската врата – от Милсами срещу Лудогорец, Динамо срещу Черно море и Брьондби срещу Берое, дойдоха от статични положения!

Молдовците наказаха Разград от корнер, датчаните вкараха след центриране от пряк свободен, а също от ъглов удар беларусите измъкнаха ремито от Черно море. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията