България загуби втори финал

Тимът ни остава във Втора дивизия и догодина

Sportinglife
Sportinglife 22:30 ч., 11 Юли 2015
0
641

Националният ни отбор по волейбол загуби втори финал за последните две седмици. В края на юни родните волейболисти отстъпиха на Германия в спора за златото на европейските игри в Баку. Тази вечер поражение претърпя и тимът, който игра в Световната лига. Избраниците на Пламен Константинов отстъпиха на Франция с 0:3 (16:25, 20:25, 21:25) във финала на Втора дивизия на надпреварата.

Реакции

Владо Николов: Франция ни надигра категорично и по всички показатели. Н

ай-голямата разлика дойде от добре изпълнения начален удар. Когато единият от двата отбора изпълнява сервис по този начин имаш две възможности – да посрещащ добре, въпреки всичко или да отговориш със също толкова добър начален удар. Не се получи нито едното, нито другото.

Смятам, че другата седмица в Рио французите ще бъдат сред медалистите. Проблемите при нас може и да са се отразили, но не и в конкретния мач.

Днес Франция показа повече класа. Да не забравяме че те са четвърти от последното световно първенство и изпуснаха за две минути финала.

Сега ние ще почиваме, а треньорите ще правят анализи.

Така от Варна „петлите” ще пътуват за Рио де Жанейро където следващата седмица ще се играе финалната шестица на първа дивизия. Съперници на Франция ще бъдат САЩ и Бразилия.

България пък ще трябва и догодина да играе във Втора дивизия, ако се запази настоящия формат на турнира. Компания там ще им прави силния състав на Русия, който през този сезон допусна 11 загуби и изпадна от Първа дивизия.

Успехът на Франция във финалния двубой бе абсолютно заслужен като тимът превъзхождаше родните национали в почти всеки един елемент от играта. „Петлите” завършиха ефективно повече атаки - 38 срещу 24 за България, отбелязха 9 точки от начален удар срещу 0 за България, допуснаха и по-малко непредизвикани грешки -   18 срещу 23. Двата тима демонстрираха равенство при блокадите - 10:10.

Най-резултатен за победителите бе отново Антони Розие, който завърши мача с 18 точки. За България с най-много се отчете Владимир Николов – 9.

Това бе 14-та поредна победа на Франция в Световната лига този сезон. С нея „петлите” останаха единственият тим, който не познава поражението. Това е най-дългата победна серия на тима в турнира изобщо.

С успеха тази вечер французите се реваншираха за издънката миналата година когато загуба от Австралия им костваше участието в Първа дивизия.

България пък остана с 9 победи в тазгодишната кампания и не успя да подобри общия брой на успехите си от предишните си два сезона в Световната лига (2013 и 2014) взети заедно.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията