Не може децата ни да играят в кочина!

Открито писмо на хирурга Даниел Божидаров към шефовете на родния волейбол

Д-р Даниел Божидаров 12:25 ч., 02 Март 2017
1
1152

Читателят на сайта доктор Даниел Божидаров ни изпрати писмо, с което изразява възмущението си от работата на родната федерация по волейбол. Хирургът е живял и работил близо две десетилетия в САЩ, а сега практикува у нас.

Sportinglife.bg публикува мнението му, като уточнява, че то не е позиция на медията.

Уважаеми дами и господа,

Наскоро имах нещастието да бъда във вашата зала-кочина , не употребявам името на националния герой Христо Ботев, защото е кощунствено да го поставя до кочина. Жалко, че обектът носи неговото име.

Предлагам Ви да я кръстите на някой от Вас! Например на Данчо Лазаров, а защо не е и на секретарката му.

Преди няколко седмици започнаха състезания от скаут лигата по волейбол. Децата се събличаха в тоалетните на кочината ! В съдийската събекалня нямаше осветление и в тоалетната също.

Чудех се, кой и с какъв акъл е отворил тази кочина за децата. Пейките бяха мръсни , но видимо това не правеше впечатление нито на децата, нито на няколкото зрители –родители .

Явно са тренирани да бъдат третирани като прасета! Не беше достатъчно, че в кочината нямаше публика, дори и децата, които не играеха, бяха изпъдени да не стоят с другите.

В 21-и век господа управниците не са кадърни да осигурят топла вода. Явно този, който е бил натоварен с тази мисия, е бил безкрайно некомпетентен и доста примитивен пещерен индивид за да се справи с “непосилната“ задача!

Една трета от живота ми мина зад Океана, никъде не видях такова безраличие и безхаберие към децата, каквото виждам в родината си.

На какво разчитате? Научих за корупцията във Вашата федерация, срамно е Лазаров.

Моят град е дал Пиперков и Соколов, вероятно Вие нямате идея кои са те. Питайте да ви кажат!

Миналата година през пролетта пак имаше състезания на стадион "Локомотив" в София за деца. Същата ситуация. Искам да си избиете от главите илюзиите, че сте мениджъри или професионалисти.

На последното европейско взехте дървен медал и така ще е, докато не видите в малките градчета децата да играят волейбол. С ръка на сърцето си Ви го казвам право в лицето. Ако бях собственик на бизнес, не бих ви наел за нищо на света! 

Осмелявам се да Ви пиша, защото другите родители вероятно ги е страх, както и треньорите. Вземете мерки, защото ще бъдете скоро като федерацията по баскетбол, чийто женски отбор не е ходил на европейско от 1993 г. или като клоуните от футбола.

Доста срам брах като лекар на националния по баскетбол за жени, падахме с над 40 точки разлика. И там са се събрали хора некомпететни да променят ситуацията!

Вие с тях сте от един дол дренки.

1 коментара

1 Georgi Tsvetanov 02.03.2017 16:14:51
0 0

Този "доктор" не обясняваше ли навсякъде какви са ползите от канабиса? Или бъркам нещо?

Твоят коментар:

Close Обратно към статията