Определиха Франция за фаворит във Варна

Константинов иска победа пред българската публика

Анна Николова
Анна Николова 18:00 ч., 09 Юли 2015
0
456
Fivb.org

Отборът на Франция бе определен за фаворит в стартиращата утре финална четворка на група 2 на Световната волейболна лига. Първото място, което дава квота за участие във финалите на турнира в Рио де Жанейро и място в Първа дивизия, ще си оспорват Франция, Аржентина, България и Белгия. Двубоите ще се играят в зала „Конгресна” във Варна.

Франция е единственият от 12-те отбора участници в група 2, който все още не познава загубата. „Петлите” завършиха груповата фаза с 12 победи, което е абсолютен рекорд за надпреварата.

И букмейкърите залагат на България и Франция

България и Франция са фаворитите и на букмейкърите за първите двубои от финалната фаза на Световната лига в Втора дивизия.

Надпреварата започва в 17,30 часа утре със срещата между България и Белгия, веднага след това в залата излизат Франция и Аржентина. Коефицентът за успех на България е 1,30.

Още по-нисък е той за Франция – 1,24. Залози за успех на Белгия се приемат при коефицент 3,20, а за такъв на Аржентина – при 3,90.

„Страхотно е, че записахме 12 победи, но най-тежката работа предстои. Нашата цел е участието в Рио и нищо друго”, коментира пред официалния сайт на Международната федерация централният блокировач на Франция Кевин Ле Ру.

Първият им съперник е Аржентина. „Гаучосите” са един от ветераните в надпреварата със 17 участия в нея. Тимът на Хулио Веласко се класира в последния възможен момент, но е амбициран да се представи добре. „Искам да играем отново срещу България”, пожела легендарният наставник преди седмица.

Преди да стигне до евентуален нов двубой с „гаучосите” обаче България ще трябва да се справи с Белгия. Тимът, воден от Пламен Константинов бе застигнат от серия от здравословни проблеми в последната седмица.

Травми последователно получиха Тодор Скримов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев. Първият и последният със сигурност пропускат двубоя, Тодоров все още е под въпрос.

„Основната ни цел е да спечелим финалния турнир на втора дивизия на Световната лига. Надявам се да се представим добре. Публиката също ще е в наша полза. С отбори, които са близо един до друг, е възможен всякакъв резултат. 

Надявам се, фактът, че играем пред собствена публика ще ни помогне и всеки един играч ще даде максимума от себе си за постигането на крайната цел”, категоричен бе селекционерът Пламен Константинов.

„Ще вървим крачка по крачка. Първата ни цел е да победим България. Едва след това ще мислим за финалите в Рио”, отговори му най-резултатния играч в Белгия и в група 2 Сам Дероо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията