Волейболистките на Марица на осминафинал в Европа

Шампионките продължават напред в турнира за Купата на CEV

Sportinglife
Sportinglife 09:20 ч., 12 Ное 2015
0
1176

Българският волейболен шампион при жените Марица (Пловдив) се класира за осминафиналите на втория по сила европейски клубен турнир – за Купата на европейската конфедерация (CEV). В предварителния кръг родните състезателки преодоляха белгийския Дофин (Шарлероа) след два успеха – с 3:0 като гост и с 3:1 като домакин късно снощи.

Най-резултатна за българския отбор в двубоя, игран в залата на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” беше Ана Радичева с 15 точки, а нейната съотборничка Радосвета Тенева добави още 14 точки. Никол Кореа завърши с 12 точки за състава на "Дофин".

Двубоят, който бе изгледан от кмета на Пловдив Иван Тотев, националния селекционер при мъжете Пламен Константинов, бившият селекционер на женския национален отбор Владимир Козюткин, бе първият европейски двубой в Пловдив от 14 години насам. Последният спортен тим, който домакинства на среща от европейски клубни турнири в града под тепетата бе баскетболния Академик Тест.

На осминафиналите Марица ще играе срещу победителя от двойката "Шверинер" (Германия) - "Оломоуц" (Чехия). В първата среща германките спечелиха с 3:0, а реваншът е на 12 ноември.

„Първият гейм бе доста оспорван, а и ние бяхме по-нервни. Видя се, че тимът от Белгия е сериозен съперник и може да се справя когато е поставен под напрежение.  Затова сме щастливи, че все пак го победихме и се класирахме за следващия кръг на турнира.

Благодаря на моите състезателки, че се представиха на такова високо ниво и извоюваха победата. Сега ни предстоят два мача от българското първенство преди отново да мислим за изявите си в Европа”, коментира треньорът на Марица Иван Петков.

Това ще бъде първото участие на Марица (Пловдив) във втория кръг в европейските клубни турнири от 22 години насам.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията