България срещу себе си

Волейболистите започват битка за първото място в Световната лига

Анна Николова
Анна Николова 15:50 ч., 10 Юли 2015
0
636
Fivb.org

След 12 мача, в които записаха 8 победи и 4 загуби в предварителната група волейболните ни национали излизат днес в най-важния си двубой от Световната лига – полуфиналът във втора дивизия срещу Белгия. Двубоят започва в 17,40 в зала „Конгресна” във Варна.

В дните преди срещата тимът бе преследван от непрекъснати проблеми. Последователно травми извадиха от строя двама от играчите, налагани до този момент като основни – посрещачът Тодор Скримов и центъра Теодор Тодоров.

Във финалните две срещи със здравословни проблеми терена напускаше и основния разпределител Андрей Жеков, и другият посрещач Николай Пенчев. През седмицата двамата все пак се включиха в заниманията наравно с останалите, което показва, че поне при тях няма нищо притеснително в състоянието им.

Аут обаче е друг от централните блокиращи – Светослав Гоцев. Така от четири опции за поста, Константинов вече има само две – Виктор Йосифов и Николай Николов.

Тежка е ситуацията и при посрещачите. По всяка вероятност Скримов ще бъде заменен в основния състав от Тодор Алексиев. Това дава повече мощ в атака, но отслабва посрещането.

Защо се появиха тези травми сега и има ли виновен са отговори, които трябва да се търсят след тези двубои. И най-важното е те да бъдат намерени от треньорски щаб, за да не се повтори ситуацията след месеци.

Преди да стане това обаче вниманието трябва да е концентрирано единствено върху предстоящите мачове. Съперникът в днешния със сигурност не е за подценяване.

Белгия идва със самочувствието на най-резултатния отбор, с най-резултатния волейболист. Но и те имат своите проблеми, както призна и треньорът им Доминик Байенс. Липсата на титулярния им разпределител може да се окаже плюс за родните национали.

Както всеки път обаче най-големият противник на тима ни си остава самият той. Малко подценяване, разсейване и или излишни нерви и ситуацията може да се обърне в полза на другия отбор.

Нещо, което не бива да се случва, защото двубоят с Белгия е крайъгълен камък за целия сезон. Провал в него ще постави на изпитание решението на федерацията да се довери на Пламен Константинов. И може да доведе до напрежение, което да се отрази дори на подготовката за европейското първенство.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията