Ожие поведе в рали „Монте Карло”

Льоб загуби 6 минути

Sportinglife
Sportinglife 07:30 ч., 24 Яну 2015
0
173
Getty Images

Световният шампион Себастиен Ожие с VW Polo WRC оглави класирането в рали „Монте Карло”, първи кръг от първенството на планетата след петъчните отсечки. Това стана възможно, след като лидерът в първите пет отсечки на състезанието Себастиен Льоб с Citroen DS3 WRC завърши последния етап за деня на три колела заради почти откъсната задна лява гума и разбито окачване.

Преди проблемите на Льоб Ожие успя да се доближи на 3 секунди от 9-кратния световен шампион. След удара Льоб едва стигна до финала на осмата отсечка, загуби шест минути и след от тима обявиха, че той отпада за деня.

„Случи се, когато стъпихме на заледен участък, колата се хлъзна и се удари в крайпътен камък – обясни Льоб. – Не се ударихме силно, но окачването се счупи. Не знам какво точно стана, но не е добре. Сбърках при избора на гуми и оттам дойде грешката.”

След проблемите на Льоб Ожие поведе с 1.45,4 минути аванс пред съотборника си Яри-Мати Латвала.

„След края на отсечката нямах никаква представа, че съм излязъл начело – обясни Ожие. – Нашите гуми не бяха идеални за този етап, но нямаше какво друго да направя.”

Третата позиция след петъчните отсечки заема третият пилот на VW Андреас Микелсен, който изостава на 49,4 секунди зад Латвала. Позицията му обаче е застрашена от От Танак с Ford Fiesta WRC, който е на 9,6 секунди зад него и от Мадс Остберг с Citroen DS3 WRC, който е на 18,5 секунди зад Микелсен.

Утре рали „Монте Карло” продължава с две отсечки, които се карат по два пъти – общо 128 състезателни километра.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията