Надал се доближи на победа от Бекер

Рафа се класира на четвъртфинал в Рио де Жанейро след 7:5, 6:3 над Пабло Карено-Буста

Sportinglife
Sportinglife 12:35 ч., 20 Фер 2015
0
70
Getty Images

Рафаел Надал видимо не е настроил играта си за началото на клей сезона, но продължи защитата на титлата си в Рио де Жанейро със 7:5, 6:3 над Пабло Карено-Буста и вече е на четвъртфинал. Матадора записа победа №712 в професионалния тур и при още една ще изравни легендата Борис Бекер, който затваря челната десетка за най-много успехи за всички времена.

Надал е №2 по този показател от действащите тенисисти, като пред него е единствено Роджър Федерер.

Швейцарецът обаче е далеч напред с внушителните 1002 триумфа.

Днес Матадора трябнаше сериозно да се потруди срещу 23-годишния си сънародник, за да остане в турнира. След 20 минути игра Карено-Буста поведе с пробив за 3-2 гейма срещу тенисист, който допреди 2 г. е гледал само по телевизията.

Рафа

Винаги е трудно да играеш при толкова висока влажност. Изправих се срещу един агресивен съперник и на моменти играх добре, а в други случаи - не толкова добре. Сега ще изляза срещу Пабло Куевас, който има перфектните удари за тази настилнка и се движи страхотно на клей. Очаква ме наистина сериозна битка.

Надал веднага стигна до рибрейк, макар да се нуждаеше от цели 4 шанса в подаването на противника. Рафа пропиля и три сетпойнта на сервиса на Карено-Буста при 5-4, но проби в заключителните мигове на първия сет и го открадна за 73 минути.

Вторият сет се движеше с абсолютна доминация на сервиращите до 4:3, когато Надал получи шанс за брейк и го материализира с хищнически инстинкт.

На четвъртфинал Рафа ще се изправи срещу друг испанец - Пабло Куевас, който му беше спаринг партньор на AustralianOpen.

В долната половина на схемата още един техен сънародник продължава в турнира - Давид Ферер ще се изправи срещу Хуан Монако. Останалите четвъртфинални двойки са Фабио Фонини - Федерико Делбонис и Жоао Соуза - Андреас Хайдер-Мауер.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията