Втори медал за България на Евро 2015 в Прага

Габриела Петрова финишира втора в тройния скок

Sportinglife
Sportinglife 21:30 ч., 08 Март 2015
0
94
Lap.bg

Със сребърен медал на Габриела Петрова в тройния скок приключи българското участие на европейското първенство в зала в Прага. Възпитаничката на треньора Атанас Атанасов стигна до отличието с резултат 14,52 см, само с 3 сантиметра по-малко от личния й рекорд.

Петрова се пребори за второто място в шестия си опит. Преди това тя на няколко пъти печели и губи третата позиция след 14,21 в първия си опит, последвани от 14,32 м, 14,33 м, 14,37 и накрая 14,52 м. Повече от нея скочи само Екатерина Конева (Рус) - 14.69 м.

За скачачката това е второ отличие от континентално първенство след като тя е носител на титлата за девойки до 23 години.

„Последните опити бяха игра на нерви и трябваше да устискам, за да мога да се събера. Много се радвам, че успях. Винаги съм се опитвала заедно да вървят както физическата, така и психическата подготовка.

Доволна съм как протече състезанието. Един спортист винаги може да постигне още малко от това, което е направил. Мисля, че и 14.70 м бяха постижими - при едно по-добро стечение на обстоятелствата.

Но никога не съм била алчна, доволна съм от това, което постигнах. Тепърва ще анализираме, ще видим дали някъде съм сбъркала. Сега съм в еуфория”, сподели вицешампионката пред bgathletic.com.

Другата българка, която участва във финали в последния ден на шампионата – Силвия Дънекова остана на 11-о място на 1500 метра. Националната ни шампионка спря хронометъра на 4:25.44 мин.

До финал обаче не успя да стигне нито един от спринтьорите ни. Ивет Лалова и Инна Ефтимова се наредиха пети в полуфиналните си серии. Инна спря хронометъра на 7.28 сек, което е неин личен рекорд за сезона.

Лалова даде време от 7.27 сек.

Денис Димитров също стана пети в първия полуфинал на 60 м при мъжете с 6.66 сек – само 0.01 сек над личния му рекорд от сериите вчера.

Така страната ни приключи участието си на първенството в Прага с два медала – сребърен и бронзов и 20-о място в подреждането по нации.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията