Лудогорец поведе в "А" група след 1:0 срещу Левски

Вандерсон отбеляза единственото попадение

Sportinglife
Sportinglife 17:30 ч., 08 Март 2015
0
454
Lap.bg

Лудогорец победи Левски в Разград с 1:0 в мач от 21-ия кръг на "А" група.

Единственото попадение в срещата отбеляза Вандерсон в 60-ата минута.

С този успех Лудогорец се изравни по точки с ЦСКА, но излезе начело с по-добра голова разлика и по-добри показатели в преките двубои.

Шампионите и ЦСКА имат по 44 точки, трети е Берое с 37, следват Литекс и Локо Сф с по 35. Левски е шести с 31 точки, една пред Ботев, който е с мач по-малко.

До края на редовния сезон на Левски предстои мач с Марек, а Ботев трябва да играе с градския съперник Локомотив и с ЦСКА. Черно море, който има 28 точки и теоретична възможност за класиране в първите шест, гостува утре на Локомотив (София), а на 13 март посреща Хасково. 

Стойчо Стоев

„Малко повече увереност и самочувствие ни липсва на този етап. След гола стояхме добре, създадохме някои ситуации. Липсват ни определени умения, за да преодолямаме такива отбори.

Не трябваше чак след гола да играем атакуващо и офанзивно, а още от началото. Но може би това е процес на развитие на този клуб. Може би трябва да свикне с това независимо, че срещу себе си имаме отбор като Лудогорец. 

Преди гола топката излизаше в аут. Пламен я изпусна и тя излезе в ъглов удар. Стават грешки, но не бива от такива непредизвикани грешки да даваме възможност да ни вкарат голове.

Ситуацията ме принуди да играем с двама нападатели, тъй като дали ще загубим с един или с три е все загуба. Не мога да кажа, че футболистите не се опитаха, но късно реагираха.

Още от началото трябваше да играят така, за да си направят мача по-лесен. Има някакъв страх, че можем да загубим топката и само я губехме.

Просто време да добият тази уверенст ,че могат да контролират топката и от там за създават положения.

По принцип винаги има теоретични шансове, но нека Ботев спечелят първо. Вече не всичко зависи от нас. Надявам се другите отбори да играят за себе си, а не за други."

"Левски няма точен удар във вратата на Лудогорец през първото полувреме. Като не играем добре е нормално да загубим. Целия отбор не се представи на ниво", заяви след срещата спортният директор на Левски Георги Иванов. 

„Напрежението си оказа влияние и съм доволен съм, че футболистите успяха да го преодолеят. Независимо, че резултатът е минимален за нас са това са три точки“, коментира старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев

„Ние играем за точки и затова играта на Лудогорец не е тази, която сте свикнали да наблюдавате, но това е по-важно. След няколко мача, като се освободят от това напрежение играчите, Лудогорец ще бъде различен. На нас са ни необходими точки. Изоставаме и затова. Едно е да играеш за точки, а друго е да играеш красиво", допълни Дерменджиев.

Треньорът на шампионите коментира и слуховете, че при загуба от Левски е имало възможност да бъде уволнен.

„Направил съм достатъчно за този клуб и ще стисна ръката на всеки треньор на Балканите, който направи това, което съм направил аз. Собственикът не е показал, че ще има такаво нещо. Тези слухове идват от хора, които искат да вкарат напрежение в съблекалнята. На тези хора искам да им кажа, че Лудогорец не е като другите клубове и трудно на този клуб може да се вкара външно вмешателство, за да провали клуба. Двамата братя, собственици са изключително разумни и знаят каво да правят и кога“, завърши Георги Дерменджиев.

Лудогорец - Левски 1:0 (0:0)

Голмайстор: 1:0 Вандерсон 61

Съставите:

Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Александър Барт, Браян Ангуло, Козмин Моци, Светослав Дяков, Михаил Александров (65-Дани Абало), Христо Златински, Роман Безяк (89-Жуниор Кишада), Вандерсон (77-Абел Анисе) и Фабио Ешпиньо.

Левски: Пламен Илиев, Роман Прохазка, Аймен Белаид, Веселин Минев (46-Емил Нину), Борислав Стойчев, Владимир Гаджев, Антонио Аниете, Стефан Велев (66-Лукаш Гикевич), Валери Домовчийски, Мигел Бедоя и Либан Абди.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията