Страхотни битки във Формула 1 през сезон 2015

Най-късата зимна пауза в историята от почти 40 години вече приключи

Sportinglife
Sportinglife 19:55 ч., 10 Март 2015
0
1620
Getty Images

Най-късата зимна пауза в историята на Формула 1 от почти 40 години вече приключи и новият сезон стартира този уикенд в Австралия, но не би трябвало да очакваме, че в разпределението на силите ще има много промени.

А и с оглед на представянето на отборите в хода на предсезонните тестове, може би имаме някаква представа какво да очакваме от тях.

Световните шампиони от Mercedes най-вероятно са запазили аванса си от миналата година и дори може би разликата с преследвачите им се е увеличила. Williams, Ferrari и Red Bull ще се борят за втората позиция.

В прав текст

Алонсо ще влезе в историята с най-малко титли спрямо потенциала и таланта му.

И Фернандо Алонсо все още не разполага с достатъчно добър автомобил, който да му позволи да спечели третата си световна титла.

Ако това не стане, испанецът ще влезе в историята на световния шампионат като един от най-големите парадокси – най-малко титли спрямо потенциала и таланта му.

Така изглеждат нещата на пръв поглед, но дали зад тях не се крие нещо по-интересно?

Всъщност, сезон 2015 ще е доста по-различен от 2014, тъй като промените са доста.

Да започнем от Алонсо – той изобщо няма да е в Австралия. Но сегашните разочарования на испанеца са в сянката на потенциала, който има възроденото сътрудничество между McLaren и Honda.

В прав текст

Себастиан Фетел избяга от Red Bull и сега ще се бори да възстанови репутацията си.

Никой във Формула 1 няма да си позволи да заяви, че японците няма да се справят със задачата си да създадат най-добрия мотор в световния шампионат, просто защото това се е случвало и преди.

Промените във Ferrari също са сериозни – Себастиан Фетел избяга от Red Bull и сега ще се бори да възстанови репутацията си, която пострада сериозно през миналия сезон, когато германецът беше напълно засенчен от новака в тима Дениъл Рикардо.

Но задачата на Фетел ще е доста трудна – негов съотборник в Маранело е Кими Райконен. Финландецът има повече опит от Фетел с Ferrari и миналата година беше победен от Алонсо, така че той също има какво да доказва.

Заместникът на Фетел в Red Bull – Даниил Квят вече получи много комплименти за представянето си в Toro Rosso, но наистина сериозните изпитания пред него предстоят.

Факт

17-годишният Макс Верстапен ще стане най-младият пилот, дебютирал във Формула 1.

Бившият му съотборник Дениъл Рикардо се справя блестящо миналата година, сега е ред на Квят. Интересното е, че на няколко пъти в предишните сезони от Toro Rosso се чу, че Квят превъзхожда Рикардо в определени аспекти. Сега двамата отново са с изравнени сили.

Естествено, не трябва за забравяме и 17-годишният Макс Верстапен, който през този уикенд ще стане най-младият пилот, дебютирал във Формула 1.

Рискът за него и Toro Rosso е огромен, но със сигурност представянето на младия холандец ще е важно за спорта и всеки ще се възползва от него – както тези, които твърдят, че новите коли са станали твърде лесни за каране, така и групата, която смята, че пилотите се развиват все по-бързо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията