Юнайтед няма място за отстъпление

Арсенал е в шок, Сити може и да спре възхода на Ливърпул

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 28 Фер 2015
0
103
Getty Images

През уикенда предстои 27-ия кръг на Висшата лига и поглед върху програмата обещава той да е ... ами, класически. Лондонско дерби, битка между първия и втория от миналия сезон, непредвидимо гостуване на Евертън в Лондон...

А и финал за Купата на лигата в неделя от 18 ч между Челси и Тотнъм, заради който тези два тима пропускат кръга. Което значи, че ако Манчестър Сити спечели в неделя на „Анфийлд”, ще е само на 2 т. зад лидера Челси...

Уест Хем – Кристъл Палас

Лондонско дерби, и то от онези, в които можеш да чуеш напрежението в сблъсъците на играчите. Не очаквайте магически отигравания, а скорост, единоборства, страст.

Алън Пардю има история с Уест Хем, с когото стигна финал за Купата на ФА през 2006-а. Сега обаче иска успех като мениджър на Палас и сигурност, далеч от опасната зона.

Прогноза 1

Събота, 14,45 ч по Нова спорт

Съндърланд нанесе страшни вреди на Юнайтед

Съндърланд сложи началото на края на ерата „Дейвид Мойс” през миналия сезон, като елиминира Юнайтед на полуфиналите за Купата на лигата. После тимът спечели и с 1:0 в първенството и съвсем разнебити сезона на „червените дяволи”. В първата среща през този сезон двата тима завършиха 1:1.

Бърнли – Суонси

Бърнли сътвори новините миналата седмица, когато Жозе Моуриньо обвини в грубости играчите на новака. Но той си тръгна с точка – 1:1 от „Стамфорд Бридж”. Победите са задължителни, ако Бърнли иска да остане, ремитата няма да стигнат. Суонси е необременен, а и в отлично настроение след победата над Манчестър Юнайтед.

Прогноза 2

Събота, 17 ч

Манчестър Юнайтед – Съндърланд

Трудно е да се прогнозира друго, освен домакинска победа. Юнайтед е наранен, а и сериозно заплашен да остане извън топ 4. Задачата на останалите, замесени в битката за тези места този уикенд е по-трудна и „червените дяволи” задължително трябва да спечелят. С оглед на немощния съперник, който има две победи в последните 3 месеца...

Прогноза 1 и гол/гол

Събота, 17 ч

Нюкасъл – Астън Вила

Тим Шърууд напери гребен с дебютна победа на Вила над Лестър за купата, но дойде приземяването от домакинското 1:2 срещу Стоук. Рон Влаар, стълбът в защита и капитан е наказан. Без него гостите трябва вече да търсят само победи, а не точка... Защото под тях не остана много земя за пропадане в класирането.

Прогноза 1

Събота, 17 ч 

Ливърпул - Сити е класика с голове

3:0, 2:2, 2:2, 3:2 – това са последните четири резултата в мач Ливърпул – Манчестър Сити на „Анфийлд”. Тези на „Етихад” са завършили 3:0, 2:2, 2:1, 3:1. Изобщо – играят ли тези два тима, головете падат като есенни листа. През пролетта Ливърпул спечели с 3:2, като Рахийм Стърлинг, Мартин Шкъртел и Филипе Коутиньо вкараха за победителите, а Джеймс Милнър и Давис Силва – за победените. И петимата се очаква да са на терена и в неделя.

Стоук – Хъл

Когато ти върви, ти върви – и двата отбора направиха добри резултати напоследък и гледат по-ведро на живота. Стоук е далеч от опасностите, а Хъл – вече на 4 т. над зоната на изпадащите, в която бе доскоро. И все пак гостите не са извън опасност.

Стив Брус и Марк Хюз се познават отлично като съиграчи в Манчестър Юнайтед, но в събота няма да има приятелство.

Прогноза Х

Събота, 17 ч

Уест Бромич – Саутхемптън

Тони Пюлис стегна редиците на Уест Бромич, който няма да разпали въображението на никой естет с играта си, но трупа точки. Саутхемптън показа добро представяне срещу Ливърпул, но загуби. И оттук насетне амбициите за топ 4 минават през задължителни победи срещу съперници, които са в долната половина на таблицата.

Прогноза Х

Събота, 17 ч

Ливърпул – Манчестър Сити

Ливърпул е в отлична форма, най-добра в цялата Висша лига. Но подемът е задържан от много контузии в състава, както и от ритъма на мачове – в четвъртък тимът гостуваше в Турция, преди това игра в неделя, преди това пак в четвъртък... Това е четвърти мач на „червените” за 10 дни!

Ако са здрави Джордан Хендерсън и Филипе Коутиньо, серията от отлични резултати може да продължи. Ако и те двамата излязат, редом с липсващите вече Стивън Джерард, Лукас, Глен Джонсън и Мамаду Сако, нещата стават трудни.

Сити е наранен от Барса, но все още е шампион и тим, който е труден за удържане. Ще има и силен мотив, след като миналата година битката за златото бе именно между тези тимове. Тогава мачът на „Анфийлд” завърши 3:2, а ако сега зрелището е на 50% толкова добро, ще гледаме страхотен футбол.

Прогноза Х

Неделя, 14 ч по Диема

Арсенал – Евертън

Бедни, бедни Арсенал... Шокът срещу Монако бе голям и Арсенал трудно ще се отърси от него. Евертън идва в лоша форма, раздиран от проблеми и недоволство на феновете срещу мениджъра Роберто Мартинес... Но Евертън няма да се даде на „Емиратс” и ще играе здраво и с физическо присъствие. Кошмарна перспектива за Арсенал.

Прогноза Х

Неделя, 16,05 ч по Диема

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията