Джеймс Алисън взе властта във Ferrari

Алисън успя да спечели войната в техническия департамент срещу „старата гвардия”

Sportinglife
Sportinglife 10:10 ч., 17 Дек 2014
0
96
Getty Images

Новият шеф на тима на Ferrari във Формула 1 Маурицио Аривабене узакони новото разпределение на силите в техническия департамент на тима.

От вчера вече е официално, че Джеймс Алисън е новият технически директор на Скудерията – той дойде от Lotus в края на юли 2013 като беше назначен за технически директор, отговарящ за шаситата на тима.

В прав текст

Алисън успя да спечели войната в техническия департамент срещу „старата гвардия”

Tweeeet me!

Алисън успя да спечели войната в техническия департамент срещу „старата гвардия” на Лука Марморини, Пат Фрай и Никола Томбазис и на практика те понесоха вината за несполучливия F14T, с който се състезаваха Фернандо Алонсо и Кими Райконен този сезон.

Марморини вече напусна като отправи остри критики към Алисън и го нарече „човек, все още нищо не е постигнал”.

Вчера Ferrari потвърди за уволнението на Фрай и Томбазис, който до скоро се водеха, че са в отпуск.

Под Алисън и на пряко негово подчинение застават двама италианци: главният дизайнер Симоне Реста и директорът, отговарящ за двигателите и хибридните системи Матиа Биното, който ще работи заедно с главния дизайнер на двигателите и хибридните системи Лоренцо Саси.

Факт

Промените, наложени от Аривабене засягат почти всички отдели и департаменти на компанията.

Tweeeet me!

Промените, наложени от Аривабене засягат почти всички отдели и департаменти на компанията, които са свързани със спорта – те ще имат нови шефове, а досегашният шеф на пресофиса на Скудерията Ренато Бисинани е повишен в маркетинг мениджър.

На негово място в пресслужбата идва Алберто Антонини – един от най-опитните италиански журналисти, отразяващи Формула 1, работил за най-големите местни вестници и списания и коментатор на RAI и Sky Italia. Той ще ръководи и новосформирания „дигитален екип” на Ferrari, чиято дейност скоро ще бъде потвърдена.

Напускането на Фрай и Томбазис е потвърдено от тима в последното изречение на прессъобщението, обясняващо промените във Ferrari, при това без никакви подробности.

Тези промени в Маранело са поредната фаза от чистката, предприета от Серджо Маркионе, който през октомври официално смени досегашния президент на Скудерията Лука ди Монтедземоло.

Преди това напусна Стефано Доменикали, който през пролетта подаде оставка след слабия старт на сезона, последователно си тръгнаха Марко Матиачи, който го замести, Фернандо Алонсо и състезателният му инженер Андреа Стела, шефът на департамента за двигатели Лука Марморини и т.н.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията