Кристъл Палас са най-грубият отбор от началото на кампанията

Грубияните на Висшата лига

Понякога нещата опират до примиренчество, а друг път - до грубиянство

Sportinglife
Sportinglife 16:05 ч., 23 Дек 2014
0
51
Getty Images

Ако попитате Нийл Уорнък защо воденият от него Кристъл Палас е отборът, който най-често нарушава правилата във Висшата лига през този сезон, вероятно той би заподозрял реферска конспирация, която мачка по-малките отбори за сметка на грандовете.

Но с 226 нарушения в 17 мача, "орлите" са най-грубият отбор от началото на кампанията заедно с новака Лестър.

Едва ли тези данни на системата Opta са пряко свързани с класирането, но "лисиците" са последни в таблицата, а само с пет точки повече от тях, Палас е първият отбор над чертата.

Уорнък вероятно няма да се съгласи, но така погледнато, става въпрос повече за стил на игра, отколкото за заговор.

Третото място на Стоук потвърждава репутацията на "грънчарите", а оплакванията на Жозе Моуриньо след мача в понеделник вечер на "Британия" за твърдата игра на домакините бяха доста основателни.

Още три отбора прехвърлят кота 200 по извършени нарушения след 17 кръга - Тотнъм, Саутхемптън и Сънъдрланд.

Жълтите картони

За фаулове

Съндърланд е и отборът, който е получил най-много официални предупреждения с жълт картон за опасна игра. 41 са общо те - с един повече от Стоук Сити на Марк Хюз, който грижливо пази имиджа на "грънчарите", граден най-вече под ръководството на Тони Пюлис.

Арсенал и Манчестърс Сити са интерсните имена в тази графа съответно с 39 и 37 жълти картона за нарушения на правилата.

За оспорване

Това е важен показател, който разделя грубияните от тези, които мрънкат и недоволстват. В единия случай става въпрос за игрови стил, а в другия по-скоро за липса на дисциплина. Астън Вила има пет жълти картона за оспорване на съдийски решения. Хъл е с четири, а Някасъл, Саутхемптън и Суонзи имат по три.

Червените картони

Изненадващо е да открием, че най-големите грешници в Премиършип са хората на мениджъра на Суонзи Гари Монк. Уелският тим вече е с четири изгонени футболисти, а сезонът още не е преполовен. Играчи на още шест тима са виждали червения цвят по три пъти - Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Астън Вила, Кристъл Палас, Хъл Сити и Нюкасъл. Не се ли питате: "Какво се случва на "Вила парк" този сезон?"

Послушниците

Има само едно по-лошо нещо от това да смятат отбора ти за най-мръснишкия във Висшата лига - да го смятат за примиренчески и такъв, който не играе със стръв. Обикновено, мениджърите следят статистиките за феърплей и искат отборите им да са някъде по средата.

Ако статистиката ти е твърде висока, означава, че дисциплината сериозно ти куца и понякога е сериозна пречка към победата. Ако е много ниска пък, е показателно, че позволяваш на съперника да те гази. Евертън е отборът с най-малко извършени нарушения от началото на сезона - 161, а при "карамелите" се наблюдава трансформация от бойци в пацифисти. Ливърпул не е толкова далеч със 173 фаула, колкото е извършил и лидерът Челси.

Бъдете сигурни, че отборът на Жозе рязко ще покачи показателя си, когато битката за титлата навлезе в решителна фаза...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията