Гаске: Надал ще тренира цяла нощ, ако не му напомниш да спре

Рафаел Надал явно се е върнал към почти животинския режим на тренировки

Sportinglife
Sportinglife 11:15 ч., 21 Дек 2014
0
52
Twitter

Рафаел Надал явно се е върнал към почти животинския режим на тренировки след мъчителния сезон 2014, в който трябваше да се пребори с контузии в гърба и китката и се подложи на операция от апендицит.

В момента Матадора е в родния си Манакор, където вече една седмица тренира със световния №26 Ришар Гаске.

„Рафа има толкова много енергия, винаги иска да продължава още и още – коментира французинът. – Имам чувството, че ще тренира цяла нощ, ако не му напомниш да спре. Той винаги иска да сме на корта поне два часа, като в това не се включва времето за физическа подготовка.”

Гаске признава, че се появил „малко неподготвен” на първия ден от лагера. Француцинът донесъл две ракети на корта, но мощните удари на Надал скъсали кордажа и на двете. „Когато усетиш интензитета на подготовката му, наистина разбираш, защо е толкова труден за побеждаване – каза още бившият член на Топ 10. – В 7 часа вечерта той още не е приключил с тренировките. Или е на корта, или довършва във фитнеса. Не мога да си представя, че съществува по-добър начин да се готвиш от това. Срещу Рафа удряш всяка топка на 100% и повярвайте ми, удряш доста топки!”

„Щастлив съм, че тренирам по доста часове на ден и то при правилното ниво на натоварване – с облекчение призна Матадора. – В момента всеки мач е от изключителна важност за мен. Не изпадам за първи път в подобна ситуация и отново съм мотивиран да се завърна силно в професионалния тур.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията