Литекс ще доказва евроамбиции

ЦСКА трябва да победи на всяка цена в „Надежда“

Sportinglife
Sportinglife 07:25 ч., 28 Фер 2015
0
91
Lap.bg

Литекс стана два пъти поред шампион в края на първото десетилетие от новия век и заспа зимен сън. Дори пропусна участие в Лига Европа, което е трудно преодолимо за амбициите на собственик като Гриша Ганчев. Сега това е цел минимум пред Красимир Балъков, поредния от Четвъртите в света, който оглави Литекс. Още в първия си мач „оранжевите“ трябва да покажат, че имат европейски амбиции срещу шампиона Лудогорец. Балъков отправи апел към съдиите, да не се връзват на триковете на Разград. Психологически трик? Или може би наистина реферите имат едно наум в мачове на Лудогорец? Досега шампионът е категоричен хегемон в двубоите с Литекс и има победи в Ловеч.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 17 по Диема спорт

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Славия – Левски 1 (3:1)
Локомотив (Пд) – Локомотив (Сф) 2 (0:4)
Марек – Берое 2 (0:3)
Хасково – Литекс 2 (1:4)
ЦСКА – Черно море 1 и над 2,5 (3:1)
Лудогорец – Ботев 1 (1:0)

Черно море – Славия

Единственият шанс на Черно море да влезе в шестицата е да победи в последните три кръга от редовния сезон. Затова и мачът със Славия е на принципа „всичко или нищо“. От друга страна „белите“ очакват за втори пореден път мачовете във втората половина на класирането.   На тежкия терен на стадион „Тича“ са свиквали да играят домакините.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в петък от 14,30 ч по Диема спорт

Левски – Хасково

Изглежда ясно, че Хасково се радва на последните си мачове елитен футбол. С влизането в елита отборът не показа, че има основание да се задържи повече от един сезон. Левски вече победи Хасково за купата с 3:0 преди седмица и очакванията са за повторение на статуквото. Освен това „сините“ нямат право на грешка и за да гарантират мястото си в първата шестица.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в петък от 17 ч по Диема спорт

Берое – Локомотив (Пд)

Мач от изключително значение за домакините. Във възела за разпределяне на местата в първата шестица Берое може да остане зад борда, ако допуска грешки. Локомотив ще печели точките за оставането си в елита, когато започне втория дял на първенството. Берое показа, че има силен състав в двата мача за купата срещу Лудогорец, когато отпадна само заради голове на чужд терен.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в събота от 14 ч по Диема

Локомотив (Сф) – ЦСКА

Софийско дерби с огромен залог и за двата отбора. „Железничарите“ стартират като трети в класирането, но програмата им е тежка и може да отпаднат от шестицата. В последния момент Локо взе двама опитни ветерани – Емил Гъргоров и Орлин Старокин. Те обаче не изкараха подготовка с отбора и не е ясно в каква форма са. По време на лагера в Анталия треньорът на Локо Димитър Васев каза, че не може да се търсят резултати, след като няма селекция. ЦСКА пък се нуждае от победата, за да държи преднина пред Лудогорец. С изключение на продадения голмайстор Сержиу Буш отборът запази състава си от есента и дори го засили на някои постове. Големият проблем пред по-техничния ЦСКА ще бъде лошият терен.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в неделя от 15,30 ч по Диема спорт

Ботев – Марек

И Ботев пази малки, но още съществуващи шансове да бъде в горната половина на класирането, когато първенство се преполови. И затова домакинството срещу Марек е в графата задължителни. Дупничани ще водят битка с Локомотив (Пд), който да последва Хасково в „Б“ група. Но за нея ще се говори, когато класирането се раздели на две.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е от 15,30 ч по Диема спорт

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията