Григор отново се провали на теста "Рафа"

Надал е на полуфинал в Мадрид след 6:3, 6:4 над българина

Sportinglife
Sportinglife 18:35 ч., 08 Май 2015
0
65
GETTY IMAGES

Григор Димитров не издържа психически на мисълта, че трябва да търси победа над Рафаел Надал и въпреки че на моменти показваше бляскав тенис, спря на четвъртфинал в Мадрид след 3:6 4:6.

Това обаче остава най-доброто представяне за първата ни ракета на Мастърса в испанската столица.

Григор откри мача с куп проблеми в почти всеки един аспект от играта му.

Българинът печелеше твърде малко точки след първия си начален удар, още по-малко след втория, правеше доста повече непредизвикани грешки, отколкото уинъри, а над главата му бяха надвиснали и петте поредни загуби срещу Надал в кариерата му.

Димитров все пак отвръщаше на атаките на Рафа с впечатляващо хладнокръвие.

Отрази три брейкпойнта в 10-минутен откриващ гейм на мача, в който отчая съперника с форхенд уинъри, страхотна вариативност в избора и дължината на ударите и смели излизания на мрежата.

Надал не отпусна хватката и стигна до пробив с марков минаващ удар по диагонала от бекхенд, само че българинът отвърна с рибрейк на нула.

Броят на непредизвиканите грешки за Димитров обаче натежа и той веднага дзопусна нов пробив за 2:3. До края на сета най-добрият ни тенисист така и не успя да мине границата от 50% спечелени точки след първи сервис и това му костваше още един пробив за 3:6.

Във втория сет Григор изпълни със смисъл коментара на Надал от деня преди мача, в който Матадора призна, че всичко в играта на българина го притеснява.

При 1:1 Димитров се добра до брейкпойнт и заложи изцяло на форхенда си, а след поредния прекрасен минаващ удар на Рафа отвърна със зрелищно стопволе и подпечата пробива.

Димитров не успя да задържи контрола над мача и Рафа се върна светкавично с рибрейк и три поредни гейма до 4:3.

Това сякаш показа на българина, че още не е готов психически да пречупи Краля на клея и българинът се огъна в първия момент, в който трябваше да сервира за оставане в мача.

При 4:5 Григор спаси един мачпойнт, само че при втория преклони глава и напусна турнира. За Надал следва полуфинал срещу Томаш Бердих или Джон Изнър.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията