Започна дългото волейболно лято

Националните стартираха подготовка за световната лига и Евро 2015

Анна Николова
Анна Николова 07:45 ч., 05 Май 2015
0
58
Lap.bg

Българският национален отбор по волейбол започна подготовката за предстоящите през 2015 г. серия от турнири.

От 4 май до средата на октомври България ще участва в Световната лига, Европейските олимпийски игри и Европейското първенство.

Крайната цел е събирането на достатъчно точки, които да позволят участие на тима на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.

На първата тренировка се появиха 20 състезатели, като част от тях са абсолютни дебютанти. Още 12 души ще се присъединят следващия понеделник и съставът ще бъде разделен на три части.

Съставът

Георги Братоев, Валентин Братоев, Тодор Скримов, Теодор Тодоров, Николай Николов, Виктор Йосифов, Мирослав Градинаров, Мартин Божилов, Любомир Агонцев, Мартин Палийски, Велизар Чернокожев, Жани Желязков, Венцислав Рагин, Георги Манчев, Розалин Пенчев, Георги Сеганов, Красимир Георгиев

Подготовката на основната група ще бъде насочена към финалите на група 2 на Световната лига.

Те ще се играят на 10 и 11 юли във Варна. Целта е ясна – първо място, което дава право на участие в елитната дивизия следващата година и във финалната фаза на същата в Бразилия на 15 и 16 юли тази година.

Втора група играчи ще представят страната ни по време на предварителната фаза в Световната лига.

Срещите на практика ще бъдат използвани като контролни, тъй като независимо от класирането си в групата, тимът ще играе на финалите във Варна като домакин.

По същото време трета част от състава, под ръководството на Николай Желязков, ще води подготовка и ще участва на първите в историята Европейски олимпийски игри.

Проявата бе създадена по подобие на Панамериканските игри и ще се проведе в края на юни-началото на юли в Баку.

След приключване на първите състезания тимът ще получи почивка преди да се събере и да започне подготовка за Европейското първенство през октомври, на което България е домакин.

„Чака ни тежко лято. Иска ни се да се представим добре всеки път когато играем пред собствена публика, но графикът е много плътен и наситен”, коментира преди дни пред руските медии селекционерът Пламен Константинов.

Добрата новина, на този етап, е липсата на сериозни здравословни проблеми.

Единственият, който е с контузия, е Цветан Соколов. Диагоналът ще почива до следващия понеделник когато трябва да мине на преглед в Италия. Едва тогава ще бъде ясно колко време той няма да бъде на разположение на селекционера.

Първият официален двубой за националите е на 30 май.

Съперник е тимът на Канада, а заради все още течащият ремонт във Варна срещата ще се играе в Ботевград. За да свикне отбора със залата в последната седмица на май подготовката ще се води изцяло там. Преди това Константинов ще провери състоянието на своите единствено в две контролни срещи със Сърбия в Белград.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията