Търси се... нов шампион

Крис Пол изхвърли Сан Антонио Спърс от битката за нова титла

Анна Николова
Анна Николова 08:10 ч., 04 Май 2015
0
77
Getty Images

Едно от най-интригуващите първенства зад Океана – Националната баскетболна асоциация ще има нов шампион този сезон. Миналогодишният – Сан Антонио Спърс отпадна още в първия кръг на плейофите след драматични седем мача срещу Лос Анджелис Клипърс.

Интригата между двата тима се запази не само през всичките седем възможни двубоя, но дори до самия им финал.

Развръзката дойде със сирената и стрелбата на Крис Пол, който оформи крайния резултат – 111:109 в полза на Клипърс и полуфинал за тима от Лос Анджелис.

Недоволство

Ръководството на Сан Антонио Спърс призна превъзходството на съперника си в четвъртфиналите, но бе категорично, че вина за отпадането има и системата.

„Ръководството на Лигата държи много на шампионите в отделните конференции. Ние спечелихме повече мачове, но не успяхме да стигнем до призовото място в собствената си конференция. Може би трябва да се мисли в тази посока”, коментираха от ръководството на тима.

Сериите от втория кръг започват още в понеделник през нощта, но голямата въпросителна, освен името на новия шампион, е какво ще се случи сега със Сан Антонио Спърс.

„Хората не спират да ме питат за Тим (Дънкан), Ману (Джинобили) и мен през последните пет години. И всеки път с една и съща идея – какво ще правим. Всъщност това не е нищо друго освен психо битка. Най-вероятно ще се върнем, парите са добри”, с широка усмивка обяви треньорът на Сан Антонио Грег Попович.

По средата на тази серия Дънкан обаче навърши 39, а Джинобили е на 37. Двамата са в края на договорите си със Спърс, а Попович не веднъж е обявявал, че ще се откаже, когато го направи и Дънкан. Триото има спечелени пет шампионски титли заедно.

Въпреки това мениджърът на Спърс – Ар Си Бъфорд предпочита да не мисли за времето когато тимът ще остане без своите звезди.

„Отборът и цялата ни организация ще се променят когато те напуснат. Затова предпочитам още да не мисля за това решение. Те имат време да мислят, ние да изслушаме желанието им и заедно да вземем решението”, обясни Бъфорд след отпадането на отбора.

Той припомни, че горе-долу същата бе ситуацията през 2010 г. когато слухове отново говореха, че Спърс се разпада.

Сега те са подхранвани и от неясните обяснения на Ману Джинобили, дадени след отпадането от Клипърс.

„Не знам какво ще се случи. Не искам да вземам решения в момент, в който всички сме толкова разочаровани от случилото се”, отговори аржентинецът на въпрос за бъдещето му.

„Поняго се чувстваш горд и доволен от себе си и все още мислиш, че си добър. Има обаче и мачове, в които се питаш какво правиш на терена и защо не си си у дома, за да се радваш на децата си. Мисля си, че просто трябва да изчакам тези емоции да отминат и тогава да решавам”, обясни суперзвездата.

Той допълни, че здравословно през този сезон се е чувствал много по-добре, отколкото преди две години когато отново се говореше за отказването му. Тогава Спърс загуби финалната битка от Маями Хийт и Джинобили взе решение да остане за още два сезона.

„Беше разочароващо да загубиш финала по този начин. Но не това натежа тогава. Просто не се чувствах като бивш баскетболист. Имах още какво да дам и покажа и се наслаждавах на тези две години”.

„Няма да правя изявления по този въпрос”, лаконичен бе пък Тим Дънкан по темата за бъдещето му. Негов близък приятел обаче призна пред медиите в Сан Антонио, че би било „,супер изненада”, ако Дънкан се откаже след този сезон.

Ръководството на тима е категорично, че е готово да продължи контракта му.

„Той продължава да е лидер на тима и основата, върху която го градим. Вероятно ще дойде момент, в който те ще помислят за различно бъдеще, но към настоящия не усещам по настроението в съблекалнята това да е така”, признава мениджърът на Сан Антонио.

Факт е обаче че Дънкан и Джинобили ще бъдат сред 10-те играчи на Спърс, който ще станат свободни агенти.

А това означава, че за ръководството на тима предстоят трудни времена и трудни решения.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията