Мария Шарапова: С Григор си говорим най-много по скайп

Не мога да изляза вечер на приятна вечеря с някое момиче, което на следващия ден трябва да бия безмилостно на корта.

Sportinglife
Sportinglife 18:15 ч., 10 Май 2015
0
1901

Руската красавица Мария Шарапова рядко говори за личния си живот. Пред германския вестник „Велт ам Зонтаг“ Шарапова се съгласи да каже и няколко думи за връзката си с Григор Димитров.

- Скоро станахте на 28 години. Как празнува рожден ден една богата тенис звезда?

- Никак. Летях в самолета за турнира в Щутгарт. Когато кацнах, почти веднага отидох на корта, за да ударя няколко удара. У нас празнувам Коледа, на рождения ден все съм на път.

- Самотен ли ви е животът?

- Сега да. Имам много приятели, които не са от света на тениса и живеят на различни места по света. Да имаш приятелки тенисистки е невъзможно. Не мога да изляза вечер на приятна вечеря с някое момиче, което на следващия ден трябва да бия безмилостно на корта.

- Вашият приятел Григор Димитров също е тенисист и постоянно е на път. Колко е трудна връзката ви, когато не сте заедно на турнир, както бе в Мадрид?

-  Това се случва при много двойки. Много хора не работят там, където живее партньорът им. Трудно е за една връзка, особено когато хората са съсредоточени в работата си. При тенисистите е дори по-екстремно. Пътуваме прекалено много. За кариерите ни са важни дисциплината, тренировките и многото компромиси с личния живот. Ако не ги правиш, не можеш да си най-отгоре.

-  Как минава ежедневието, когато партньорът е далеч?

- Опитваме се да се виждаме при всеки възможен случай. На турнири или на общи събития. В останалото време много използваме скайп и телефон. Понякога е трудно, но винаги намираме начин.

- С кого освен с Димитров можете да обсъждате проблемите си?

- С родителите ми и треньорите.

- Заради контузия не участвахте на „Фед Къп“ срещу Германия. Мачовете бяха в родния ви град Сочи.

- Много бях разочарована, защото детството ми е минало там. Никога не съм била на турнир в Сочи. Добре, че и без мен се класирахме да финала.

- Ще участвате ли на финала?

- До мачовете с Чехия през ноември има много време. За един тенисист от Топ 10 сезонът е екстремно дълъг и тежък. Особено двуседмичните турнири от Големия шлем ти изпиват силите. Тогава нямаш право на слабости. След това в края на октомври идва финалния турнир на WTA в Сингапур. И чак тогава е финалът на „Фед Къп“. Невероятна луда програма.

- На олимпиадата в Лондон взехте сребърен медал. Цел ли ви е да стане златен в Рио?

- Много се надявам.

- Планувате ли бъдещето си след края на кариерата? Успешна сте като модел, дизайнер и рекламирате сладкиши.

-  Ясно е, че имам опции. И съм много доволна от тях. Но от друга страна не знам какво ще правя. Искам да е нещо ново. Не правя ли нищо, не съм щастлива. Искам да изпробвам различни неща, да се подобрявам. Да научавам новости.

-  А възможно ли е да последвате Щефи Граф и Габриела Сабатини, които почти изчезнаха от светлините на рампата?

- Опитвам да държа личния живот далеч от светските погледи. Но не знам до колко се получава. Не мога да забраня на някого да публикува моя снимка или да напише нещо за мен.

- Какво мислите, че ще правите след 10 години?

- Въобще не знам. Обичам изненадите в живота. Ние винаги правим планове, Господ има план за всички нас.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията