Григор спечели драмата с Фонини

Предстои нов двубой с Вавринка

Sportinglife
Sportinglife 18:30 ч., 06 Май 2015
0
233
GETTY IMAGES

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" на червени кортове в испанската столица Мадрид.

Поставеният под №10 българин се справи трудно с италианеца Фабио Фонини за крайното 3:6, 6:2, 7:5 за малко повече от часа.

Благодарение на успеха, първата ни ракета си осигури чек за 52,090 евро от наградния фонд и защити спечелените от изминалия сезон 90 точки, а на осминафиналите ще се изправи срещу Стан Вавринка, който вчера надделя над Жоао Соуса със 7:6(1), 7:5.

Григор допусна пробив още във втория гейм на мача и загуби първия сет след 32 минути, след като Фонини не изпусна брейка аванс.

На старта на втория сет българинът най-накрая успя да притисне противника си от ретур, осигурявайки си първи точки за пробив от началото на мача, но ги пропиля.

Още в следващия гейм обаче ролите отново се размениха и Григор бе този, който трябваше да се бори с всички сили, за да спаси на подаването си.

Все пак Димитров дочака момента си и след пробив на нула и бърз сервис гейм българинът вече водеше с 4:1, а при 5:2 отново спечели подаването на противника си и по този начин вкара мача в трети сет.

Решителната част бе драматична. Григор проби и затвърди за 3:0, но минути по-късно последва рибрейк за 3:2. Той повлече серия от още два гейма, в които сервиращите се пречупиха.

Така Фонини отрази и втория пробив, след което взе гейма си за 4:4, което беше първото равенство в сета.

Без нови точки за пробив Григор Димитров удари решително в 12-ия гейм и затвори мача със 7:5.

Двубоят с Вавринка ще е пети за първата ни ракета.

Двамата са си разменили по две победи. Швейцарецът спечели със 7:5, 6:3, 6:3 на Откритото първенство на Австралия през 2011-а година, а през 2013-а се наложи с 3:6, 6:4, 6:1 на турнир от сериите "Мастърс" в Мадрид.

Димитров победи Вавринка с 6:2, 6:4 на трева в Лондон през 2014 година и с 6:1, 6:2 в мач от третия кръг на турнир от сериите "Мастърс" в Монте Карло през миналия месец.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията