Срамен спорт – епизод 24

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 09:45 ч., 04 Май 2015
0
3791
Lap.bg

Здравейте, почитатели на срамните болести... ъъъъъ, пардон, срамните работи в българския и чуждоземския спорт. Ще започнем с част от „Житието и страданието на грешния Гришо”, понеже рядко го споменаваме в тази изтрещяла рубрика.

„Аз съм моят любим тенисист!”, сподели с усмивка Григор Димитров в Истанбул в началото на отминалата седмица и отново докара до делириум спортната ни преса. Само така, Гришка! Щом може хората масово да си лайкват собствените статуси, защо ти да не се вдъхновяваш от себе си?

Ниво на самодостатъчност – Експерт!

Влизаме директно в екшъна, за да видим кой ядоса Чък Норис?

Как кой? Той! ... Бойко Борисов.

Премиерът Борисов се появи с леко посинено дясно око на Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Росен Плевнелиев. Според обясненията на самия Бойко, той е бил уцелен с топка.

Айде, сега ... с топка!

Всички знаем, че подобно на Гришо, Премиерът Наш си е любим на себе си: футболист, тенисист, каратист, магистралист и спортно позиращ с магнолии. И няма топка на света, която да се осмели да го бушонира визуално. Пак ви казвам, някой е ядосал дядо Чък на ВИП ниво!

И да знаете! Мухамади Омар Тахар е голям келеш!

Футболистът на нискоразредния испански футболен отбор Мелила си позволил сексистки нападки към страничната съдийка Ясмина Мохан по време на двубоя на тима му с Конститусион, завършил 7:0, и след него бил санкциониран с глоба от 18 евро и дисквалификация за 3 мача.

Всъщност на стойност 34 лева се оказало следното изречение на Тахар към съдийката: „Иди си вкъщи, сготви или се омъжи. Не правиш нищо добро на стадиона. Защо ни разваляш мача?”. Най-приятелска забележка, а цели 3 мача бан, тези испанци, защо не наминат към Перник за обмяна на опит?

В Италия пък се разигра перната драма в небето преди няколко дни.

По време на двубоя от Серия "А" между Лацио и Киево, орлицата на домакините Олимпия бе нападната от гарван. Докато талисманът кръжал над стадион "Олимпико", черният атентатор кацнал върху нея и започнал да я кълве настървено.

Всъщност подозирам, че този гарван е омагьосано летящо магаре (прякорът на Киево) и като нищо в цялата работа има пръст онази магьосница Теодора – Гадателката на Берлускони, за която той май никога не е чувал.

Как ли се тюхкат сега обаче от Лудогорец? С гарван щеше да им излезе в пъти по-евтино, ама кой да знае ...

На родния стадион Славия в Овча купел също вря и кипя.

Бялата команда на Чичо Венци, може и да има 5 фена на кръст агитка, но всичките са ултра-ултраси. По време на мача с Хасково, обезумяла фенка на "белите" пробва да пробие кордона от полицаи и да нахлуе на терена. Бясната жена, се оказала на около 60 години и била спряна с огромни усилия от спец-частите.

Предполагам, че Клубът на пенсионера в Овча купел, скоро ще поеме отговорност за този атентат.

Чисто гол навлек нахлу на игрището по време на ръгби мач в Англия и двубоят бе прекъснат. Звездата на ръгби тима Лондон Уелш Крис Халауфиа обаче се хвърлил върху нищо неподозиращия изтрещялник и буквално го размазал на терена с хватка през кръста. Ченгетата бързо извели нещастния стрийкър, а съдията пък взел, че показал жълт картон на Халауфиа.

Голият човечец, явно е бил объркал стадиона с този на ЦСКА. Време е и те да видят гол, цялата страна се моли за това!

А чухте ли за Кжищоф Котала, който не си пие редовно хапчетата?

Изтрещелият полски архитект предложил на няколко строителни компании в Дубай проекта си за изграждането на подводен тенис корт!?!?

Разбира се, никой не му се вързал на глупостите, но това не спря родните медии да ни атакуват през седмицата с бомбастичното заглавие: „Григор Димитров ще играе под вода!”.

Нещата ударно излизат от контрол!

Срамно или не, но жените се оказаха вредни за световния хокей на лед.

Чешкият хотел „Селски двор” бе принуден да се раздели с женската част от персонала си. Управата спази изискването на федерацията, за да приеме националите по време на световното първенство, ако няма нито една жена, която да разсейва хокеистите. Освен това охранителна фирма се грижи нищо женско да не припарва до гостилницата, за да може играчите да мислят само за мачовете.

„Аз защо не се интересувам от хокей?”, би казала Николета на това място.

Ако си мислите, че супер-звездата Кристиано Роналдо нощем спи или ходи по жени, жестоко се лъжете. По цяла нощ виси в кухнята без гел и нагъва зеленчукова супа. Съвсем сериозно! Направо бил зомбиран, нощем да се зоба със „зеленчуци на супа, който не яде”. Това разкри някой си шеф Елио Лоурейро.

Едно време Шефовете бяха Началници. Сега са най-обикновени Готвачи.

Накъде отива този (спортен) свят?

Кратък поглед към кориците на списанията по сергиите. Кой е там? Наша Машааааааа! По перфектно тяло от корицата на българското издание на списание Esqure. А редакцията определя руската тенисистка като "Наша Маша". Е, добър ден! Много ясно, че си е наша.

Де да беше и Гришо наш, ама той горкия си призна преди дни в едно интервю, че почти не познава България, но е чувал, че имаме хубава кухня и природа. Надявал се някой ден да ги види и опита.

Ние обаче сме горд народ и с Нашо Гришо продължаваме напред!

И стига сте пускали този Van Halen, че Любо Пенев много му се дразни.

По време на представянето му като нов старши треньор на ЦСКА, Любо отказа да довърши отговора си на въпрос, след като мобилен телефон иззвъня с мелодия на въпросната рок група:

„Нещо "Ван Хален" чувам, не става така, не става, хайде да си имаме уважението”, сопна се Пенев.

Прав е. Нещо по-твърдичко трябва. Metallica, Rammstein, Sepultura … това Van Halen си е почти диско, да му се не види!

О, Боже! О, Джизъс! О, Благо! Защо? Защо? Защо?

Защо прелъсти и изостави клетата 19-годишна Куини-Алис?

Кой ще ти епилира татусите сега? Или по-точно коя?

Ето го зловещото инфо: Набожният играч се е разделил с 19-годишната си приятелка. Двамата бяха заедно повече от година и често показваха обичта си в публичното пространство. Според информациите Георгиев е скъсал с ученичката. Тя е била изключително съкрушена, че Благо я отрязал само няколко седмици преди бала й.

Явно категория „абитуриентка” вече е доста дъртичка за палавия иконостас. Библейски му работи.

И ексклузивна новина от последните часове. Наша Маша сподели в Интернет снимка на ... радиатор!?!?! И тя май-май да се окаже по-интересна от боксовия „мач на века”, в който някакви се млатели 12 рунда, за да завъртят едни 250 милиона долара, плюс още 300 милиона за телевизиите. „Скука, тъпотия и приспиване на милиони зрители.”, това пък е мнението на фенове и специалисти ...

Не знам! Не знам! Оправяйте се!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията