Срамен спорт 2

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 13:10 ч., 24 Ное 2014
0
57
Lap.bg

В първите часове на отминалата срамноспортна седмица, супер-звездата на „Син Сити” и „Найт Флайт” – Ивелин Попов се почувства зле.

Ивелин Попов

Капитанът на националния отбор по футбол след изпуснатата дузпа в мача с Малта завършил 1:1 и оставил България без шансове за Евро 2016 година.
"След мача пих пет аулина, бях вкъщи с жена ми и баща ми, отворих една бутилка уиски и така удавих мъката. В 6:30 сутринта тръгнах за летището, дотогава не съм мигнал."

Tweeeet me!

И добре, че имаше под ръка 5 Аулина и шише уиски, за да не стане белята, че националният ни отбор по футбол щеше да си остане без изявен дузпаджия.

Десетки спонсори вече преговарят с капитана ни, от следващия мач да носи логото „Аулин” на гащетата и името Джони Уокър над номера на фланелката.

За да разведрят обстановката, от футболната асоциация на Беларус се пошегуваха без да е 1-ви април, пускайки хит, че ще канят Стоичков за треньор на националния им отбор. Ицата не беше открит за коментар, защото се беше посветил в усвояване на занаята „Как се прави селфи?”.

В това време щерката на Камата – Мика Стоичковата, в ролята си на закоравял световен футболен капацитет, се метна на амбразурата да брани (уж неофициално уволнения) Любо Пенев.

Но героичната Мика не беше сама в това си епично дело. Подкрепи я самотен дядо, който развя знаме пред БФС в защита на любимия Любо. Той се представи като Стефан Стефанов от великотърновското село Никюп и дефилираше с табела на гърдите си и надпис: "Любо, ние сме с теб. Обичаме те!".

80-годишният бай Стефчо, се кълнеше, че е построил НДК-то, като млад, а заради своя идол хванал влака в ранни зори, за да пристигне за заседанието на Изпълкома. За да озаптяват кроткия дядо Стефан се изсипаха две полицейски патрулки плюс джип на частна охранителна фирма. Накрая той би отбой, лишен от многохилядна подкрепа и пое обратния път към бунтовното село Никюп.

Самият Любо, изтупан в костюм и гелосан свежарски, престоя половин час в неделния ефир на БТВ с мисия да „хвърля бомби”. В резултат на това наговори куп несвързани глупости от стиловото течение „словесен рап на хаоса”, чийто откривател е чичо му Митко.

За 30 минути, Пенев младши, заби около 30 пъти и по едно въпросително „Е?” за подсилване на съспенса.

Логично „Фейсбук” гръмна с героично-революционни статуси в подкрепа на Чичовото, а от цялата работа разбрахме, че: Домусчиев е много нисък в чужбина, Емо Костадинов спи на обяд, Лечков най-вероятно е плешив, а „бъди” се пише „бади” с едно „благодара” накрая.

Друг е въпросът, защо Любо Пенев „захвърля бомби”, чак 3 години по-късно, за което време мълчаливо прибираше по 100 000 лева на месец от същите тези НЕпрофесионалисти!?! Леко срамна работа, ама .....

В „А” група имаше и дербита за десерт.

Гонзо Иванов тресна класически бившия отбор на Цецо Василев, след като откри, че най-добрата тренировка във всеки спорт са си наказателните лицеви опори. Накрая пострада топ-треньорът Вили Вуцата, но той си е роден страдалец, като Тити.

Най-горещо беше обаче около равенството между ЦСКА и Лудогорец.

Скандалите се работеха сценарно цяла седмица, за да избухнат масивно денонощие преди двата водещи отбора да излязат на "Българска армия".

Стигна се до там, че феновете заплашиха арбитъра Николай Йорданов със смърт! Такива закани бяха отправени и към президента на БФС Боби Михайлов, който се барикадира в къщата си в "Бояна" и чак „косата” му настръхна от страх.

Оставка през Фейсбук подаде шефът на Съдийската комисия Никола Джугански, обвинен от своите подчинени в червени пристрастия, а два часа преди мача се разигра съдийски тотализатор и късмет да бъде бутан и псуван, извади Таско Тасков. Последва боево реми с много червено-жълти картинки от Таско, 1-2 павета, среден пръст на някакъв туземец и пламенни речи за вселенско господство от страна на Лупи.

За финал щурата срамна новина дойде от Индонезия.

Тамошната футболна федерация пожизнено дисквалифицира 12 играчи и треньори на отборите „Слеман” и „Семаранг”, които си вкараха общо 5 автогола на 1/4-финалния мач между тях, само и само да не се класират за полуфинала, защото там щели да играят с отбор свързан с мафията. Освен 12-те отстранени завинаги от футбола пък 3-ма получиха 10-годишно наказание, 17 – 5 години, а 11-те резерви пък бяха отстранени за 12 месеца.

Е? ... Е? ... Е? 

Седмицата свърши ... и срам, не срам, всички забравиха за Крали Кобрата ... слава богу!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията