Tоп 5 на мачовете през уикенда

Дербитата в Испания, Англия, Италия, Германия и Франция

Sportinglife
Sportinglife 11:10 ч., 22 Ное 2014
0
66

След 10-дневна пауза заради националните отбори клубните първенства в Европа отново приковават вниманието на футболните фенове.

През този уикенд големите шампионати предлагат серия от любопитни сблъсъци.

Барселона – Севиля

На пръв поглед каталунците са категоричен фаворит – последните пет срещи, играни между двата тима завършваха все с победа за Барселона. И няма да е голяма изненада ако и шестата приключи по същияначин. Все пак да спреш триото Меси-Неймар-Суарес не е лесна задача.

А и каталунците нямат право да губят точки, ако искат да продължат да следват Реал (Мадрид). Но пък си имат и достатъчно проблеми, които дават лъч надежда на Севиля – невъзстановеният от травма Иниеста, неубедителната форма на Пике, полемиката около Меси.

Добавяме и незаглъхналия шум около двете поражения в шампионата и е ясно защо Севиля не изглеждат съвсем обречени.

Като цяло Ракитич и новите му съотборници ще трябва здраво да се потрудят, за да постигнат успех над бившите му такива.

Милан – Интер

Часове преди дербито вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани разбуни духовете на Апенините като обяви, че няма нищо против двата тима да се обединят, за да участват в приятелски мач срещу обединен тим на Мадрид, например.

Адриано Галиани

„Един сблъсък между Милано и Мадрид би се получил много интересен, защото обединението на Реал и Атлетико би създало страхотен отбор. Същото важи и за Манчестър”.

„Един сблъсък между Милано и Мадрид би се получил много интересен, защото обединението на Реал и Атлетико би създало страхотен отбор. Същото важи и за Манчестър”, мотивира се Галиани. Всъщност днешните Милан и Интер нямат нищо общо с грандовете от миналото.

Съперничеството обаче продължава да е на високо ниво и това прави сблъсъка толкова очакван. Показателен е фактът, че първият въпрос, който бе зададен на Фернандо Торес, когато премина в Милан бе именно за дербито с Интер. Двубоят ще е повторен дебют на Роберто Манчини начено на „нерадзурите”.

Наставникът обаче може да започне както с успех, така и с поражение. Манчини определено не разполага нито с кадровия, нито с финансовия потенциал на някогашния Интер. Дали Милан са му приготвили изненада? Ще стане ясно в неделя вечерта.

Арсенал – Манчестър Юнайтед

Безспорно това е сблъсъкът, който приковава най-голямо внимание този уикенд. И няма никакво значение, че към този момент това е мач за 6-7-о място в класирането и евентуално влизане в топ 4.

Както и факта, че голяма част от звездите всъщност са в лазарета, вместо да се готвят за появяването си на терена.

За този сблъсък Арсенал няма да може да разчита на Матийо Дебюши, Лоран Косиелни и Месут Йозил.

Доста по-сложна е ситуацията в Юнайтед – няма ги Радамел Фалкао, Маркос Рохо, Дейли Блинд и Ашли Йънг, несигурно е участието на Майкъл Карик, Рафаел, Люк Шоу, Джони Еванс и Фил Джоунс.

Статистиката е на страната на „червените дяволи” – 76 победи срещу 60 загуби и 41 равенства. Арсенал пък няма победа вече шест поредни двубоя.

Байерн (Мюнхен) – Хофенхайм

На пръв поглед сблъсъка изглежда с ясен фаворит – Байерн е на първо място в класирането, Хофе е пети, а разликата между тях е цели 10 точки. Все още обаче няма ясно как баварците ще се справят с контузията на основния си играч този сезон – Филип Лам.

Световният шампион бе опериран след като счупи глезен по време на тренировка.

Той ще отсъства до февруари, а липсата му би трябвало да запълва Чаби Алонсо.

Въпреки това шансовете на Хофенхайм се увеличават значително. Като прибавим към това разигралите се нападатели на Хофе, особено бразилеца Фирмино е ясно защо треньорът на Байерн Пеп Гуардиола предупреди тима си да внимава.

Марсилия – Бордо

Втория срещу четвъртия при разлика от четири точки. Така най-кратко може да се опише сблъсъка, който предстои в неделя. В Марсилия едва ли им е много до футбол след като през тази седмица бе задържан президента на тима и неговия предшественик заради нередности около трансфера на Жиняк през 2010 г.

Въпреки това след успеха на основния им съперник Пари Сен Жермен марсилци ще трябва да се преборят за трите точки ако искат да останат на върха в класирането.

Преди няколко кръга обаче треньорът на Бордо Вили Саньол промени схемата на игра и тимът вече залага само на трима в отбрана.

Това донесе успех и остави тима в битка за първите места. При нов успех жирондинците ще получат допълнителна доза самочувствие.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията