Левски вече се мери с Вардар

Трансферът на Домовчийски е огледален на ситуацията на „Герена“

Стефан Иванов
Стефан Иванов 08:00 ч., 28 Яну 2015
0
314
Lap.bg

Левски продава Валери Домовчийски на македонския Вардар Скопие. Скаути на "комитите" гледали контролата с Карабах и окончателно решили, че Домо става за тях.

Роденият в Раковски нападател няма да е първият роден играч, който ще рита в малката ни югозападна съседка, но бъдещият трансфер е показатален за тоталната криза, обхванала "сините".

Колко трансфера помните от "Герена" към македонското първенство?

В прав текст

През 2008 г. "сините" правеха търговия с Херта, а днес седят на една маса за преговори със скопския Вардар...

Преди години Левски взимаше македонци като Дарко Тасевски, а сега изнася един от най-опитните си футболисти в шампионат, който с положителност е по-слаб от нашия.

Да, Валери не е Марадона, но на фона на сегашната кадрова липса в Левски, определено беше опция за оставащите до края на първенството мачове.

И да не забравяме, че това е същият този играч, който на 21-22 години правеше фурор със синята фланелка и привличаше вниманието на редица силни отбори на континента.

В крайна сметка осъществи трансфер в берлинския Херта и въпреки че кариерата му в Бундеслигата не се разви по начина, по който се очакваше, натрупа сериозен опит в едно от световните топ първенства.

Ситуацията около Валери е огледална за състоянието на Левски.

През 2008 г. "сините" правеха търговия с Херта, а днес седят на една маса за преговори със скопския Вардар...

Усещате разликата, нали?

Да не говорим, че на "Герена" я докараха дотам да пътуват до Истанбул с автобус. И това не е болка за умиране.

Групата на Левски за Турция

Пламен Илиев, Боян Йоргачевич, Николай Кръстев, Александър Александров, Галин Ташев, Веселин Минев, Аймен Белаид, Емил Нину, Мики Орачев, Борислав Стойчeв, Пламен Димов, Роман Прохазка, Владимир Гаджев, Георги Сърмов, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Стефан Велев, Наджиб Аммари, Валери Домовчийски, Луис Педро, Владислав Мисяк, Мигел Бедоя, Антонио Аниете, Божидар Краев, Илия Димитров.

Колко по-всеотдайни родни спортисти кръстостват Европа надлъж и нашир на колела и постигат добри резултати, но съгласете се, че не е нормално за клуб като Левски.

Макар и продължително, "сините" стигнаха безпроблемно и започнаха да се стягат за битки с Карабах и Милсами. Контролите и те ударили дъното.

Добре, че поне условията и климатът в Турция са подходящи за подготовка, иначе Левски можеше да подбира подобни съперници и за спаринги в Сандански.

Изобщо - перспективите са нулеви.

Съизмерими с шансовете на Домовчийски да използва македонското първенство за нов трансферен трамплин в кариерата си.

И ако все пак, се опитаме да завършим с положителна нотка, нейното име е младост.

Близнаците Цоневи, Владислав Мисяк, Божидар Краев, Илия Димитров - само петима са, но пък с екстра качество футбол във вените. Закърмени на "Герена" и готови на всичко, за да бранят вековната фланелка.

Точно както Валери, който играеше в клуб, пробил в групите на Шампионската лига и оставил четвъртфинална следа в Лига Европа.

Дано обаче не ги видим и тях след години да си стягат багажа, за да стават "комити".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията