Теди Салпаров срещу Христо Златанов в Шампионската лига

Първите срещи от тази фаза на турнира ще се играят между 10 и 12 февруари

Sportinglife
Sportinglife 08:10 ч., 30 Яну 2015
0
195
Getty Images

Либерото на националния отбор Теодор Салпаров и руският му клуб Зенит (Казан) ще се изправят срещу италианския Копра Волей (Пиаченца), чийто капитан е Христо Златанов в първите плейофи на волейболната Шампионската лига. Това реши тегленият в офиса на европейската федерация жребии.

Първите срещи от тази фаза на турнира ще се играят между 10 и 12 февруари, реваншите – седмица по-късно. Победителите ще се класират за вторите плейофи, които ще определят и финалната четворка.

Сред другите любопитни сблъсъци в първата фаза на директни елиминации е срещата между турския Халкбанк с българския национал Цветан Соколов в състава и руския Белогорие (Белгород).

Двубоят е повторение на миналогодишния финал в турнира, спечелен от руснаците с 3:1. Тогава в състава на Халкбанк бе друг българин – Матей Казийски, а начело на тима Радостин Стойчев.

Още няколко български волейболисти достигнаха с клубовете си до тази фаза на Шампионската лига.

Националът Николай Пенчев и неговият полски тим Асеко Ресовия (Жешув) ще срещнат вицешампиона на Германия Фридрихсхафен. Първенецът на Румъния Томис (Констанца), който е воден Мартин Стоев, а в него играят българските волейболисти Андрей Жеков, Станислав Петков и Венцеслав Симеонов, излиза срещу вицешампиона на Русия Локомотив (Новосибирск).

Двойките

Фридрихсхафен (Германия) – Асеко Ресовия (Полша)

Томис Констанца (Румъния) – Локомотив Новосибирск (Русия) Ястрежебски Венгел (Полша) - Сър Сейфти Перуджа (Италия)

Кучине Лубе Трея (Италия) - СКРА Белхатов (Полша)

Копра Волей (Италия) – Зенит Казан (Русия)

Халкбанк, Анкара (Турция) – Белогорие Белгород (Русия)

По решение на ръководството на европейската федерация домакин на финалната четворка в Шампионската лига ще бъде Берлин. Първият участник в нея е ясен – местния Берлин, който завърши на второ място в група С. Двубоите ще се играят в зала „Макс Шмелинг Хале” в края на март.

Това е първият път, в който Берлин ще домакинства на финали на волейболен турнир. Германската столица бе предпочетена пред руския град Казан, който бе другият кандидат за домакин на проявата.

„За германската волейболна общност това е един много щастлив ден. За нашия клуб е изключителна чест да организираме финалната фаза в най-престижния клубен турнир в Европа, а за феновете ни ще е огромно удоволствие да видят на живо големите звезди. Обещаваме да се постараем да организираме страхотен празник”, заявиха клубния президент Кавех Нирооманд и организационния директор на ВК Берлин Матиас Клее.

 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията