Рома и Ювентус не се победиха в дербито на върха

Торинци запазиха аванса си от девет точки

Sportinglife
Sportinglife 03:00 ч., 03 Март 2015
0
596
Getty Images

Ювентус е все по-близо до четвъртата си поредна титла, след като си тръгна с комфортно 1:1 като гост на преследвача Рома и запази аванса си от 9 точки пред "вълците".

Двата отбора изиграха интригуващо второ полувреме, след като преди почивката на успяха да впечатлят препълнените трибуни на "Олимпико".

Половин час преди края Рома остана с човек по-малко, след като Василис Торосидис получи втори жълт картон за нарушение срещу Артуро Видал.

Карлос Тевес изпълни страхотно отсъдения пряк свободен удар и утежни още повече положението на римляните.

Рома обаче не се даде дори с човек по-малко и се добра до точката. Сейду Кейта се разписа с глава след центриране на Флоренци от фаул в малкото наказателно поле в 78-та минута.

До края до нови сериозни положения не се стигна и 13 кръга преди края Ювентус събра 58 точки срещу 49 за Рома.

Добрата новина донякъде за "вълците" е, че с ремито вече водят с четири точки на третия Наполи, който отстъпи с 0:1 при визитата си на Торино.

„Доволен съм от началните 70 минути. Играхме добре и взехме аванс. После в рамките на 6-7 минути спряхме да играем. Затова напуснахме терена ядосани в края на мача. Да, това е крачка напред за нас към скудетото, но трябва да започнем отново да печелим на чужд терен, защото вече трети път не го правим“, заяви треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри.

"Щастлив съм, че всички италиански отбори се класираха за осминафиналите на Лига Европа, каза Алегри. Това е отличен резултат за нашия футбол. Що се отнася до мача с Рома - изминаха три месеца от първия ни мач. След утрешната среща остават още 13 кръга, в които могат да се спечелят 39 точки. При това Наполи се приближава все повече до нас. Още е рано да се говори за шампионска титла. Чака ни отличен мач", каза още Алегри.

"Това беше много тактически мач, решен от статични положения. Не играхме за равенство. Просто това беше здрав, тактически мач без шансове. Но показахме огромно желание и заслужавахме втори гол в тези финални 60 минути. Има още много мачове, но сега трябва да мислим само за защита на второто място, което и направихме тази вечер, защото взехме точка пред Наполи", заяви треньорът на Рома Руди Гарсия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията