Две от две за Фенингер в Банско

Две от две за Фенингер в Банско

Sportinglife
Sportinglife 17:50 ч., 02 Март 2015
0
593
Lap.bg

Австрийката Анна Фенингер спечели втора победа в стартовете от Световната купа в Банско. След успеха в алпийската комбинация вчера Фенингер зае първото място и в супергигантския слалом, който се проведе днес.

По първоначален план състезанието трябваше да се проведе в петък. Заради мъглата и лошото време обаче стартът бе преместен за понеделник.

Резултатите

1. Анна Фенингер (Ав) 1:14.59 минути 
2. Тина Мазе (Слов) 1:14.75
3. Линдзи Вон (САЩ) 1:14.87
4. Никол Хосп (Ав) 1:15.14
5. Елена Куртони (Ит) 1:15.15

Днес в зимния център условията се оказаха прекрасни.

„Снегът изглежда прекрасно днес. Страхотна работа от страна на организаторите”, написа в профила си в социалната мрежа Twitter Линдзи Вон. Американката също се качи на подиума като завърши трета.

Втора остана голямата съперничка на Анна Фенингер в битката за световната купа Тина Мазе.

Класирането в супергигантския слалом в Банско завърза още повече битката за световната купа. Разликата между Мазе и Фенингер вече е само 44 точки, до края остават още осем старта, в това число и финалите в Мерибел (Франция).

„Беше страхотен ден. Пистата бе твърда, усещахме снега под ските си. Но пък това направи състезанието трудно и технично, точно какво ми допада на мен”, обясни след финала на надпреварата Анна Фенингер.

„За мен е нещо ново да печеля в две различни дисциплини в два поредни дни. Вчерашният успех бе доста специален заради включването на слалома в алпийската комбинация”, допълни австрийката. Тя спечели последните три старта след световното първенство, което също бе доста успешно за нея. „Намирам се в добра форма в момента и искам да го показвам всеки път. Това е моята мотивация”, коментира още победителката.

Световна купа, класиране

1. Тина Мазе (Слов) 1145 точки
2. Анна Фенингер (Ав) 1101
3. Микаела Шифрин (САЩ) 750
4. Линдзи Вон (САЩ) 706
5. Катрин Зетел (Ав) 586

 

„Щастлива съм, че най-накрая успях да прибавя някакви точки към актива си, особено след като в първите стартове след световното първенство не се получи. Да се кача два пъти на подиума в България беше наистина важно за мен и за увереността в собствените ми сили. Сега се чувствам добре и съм щастлива”, обясни Тина Мазе.

Словенката коментира и битката за Големия кристален глобус. „Анна е много близо, но не знам дали може да спечели. Ще се опитам да продължа както до този момент, ще видим какво ще се получи. Не съм сигурна обаче каква ще е развръзката. Толкова е лесно да се загубят точки, доказах го и аз в Марибор. Затова просто ще се опитам до края да бъда достатъчно бърза. Ще видим какво ще се случи”, обясни Мазе.

Доволна от резултата си в Банско бе и Линдзи Вон. „След лошия ден идва добър ден. Доволна съм от състезанието си днес. Направих някои грешки в горната част, но след това се пързалях добре и компенсирах”, заяви американката. Въпреки третото си място в старта обаче тя отстъпи първото място в класирането за световната купа в дисциплината. Лидер вече е Анна Фенингер. „Тя се пързаля наистина добре. Познавам обаче отлично следващото трасе и се надявам на добро представяне”.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията