Фенингер победи мъглата и Тина Мазе

Австрийката спечели комбинацията в Банско

Анна Николова
Анна Николова 16:25 ч., 01 Март 2015
0
734
Lap.bg

Австрийката Анна Фенингер спечели комбинацията за световната купа, която се проведе в Банско.

Според предварителната програма състезанието, което включваше супергигантски слалом и слалом, трябваше да е последна част от програмата в зимния ни център.

Лошите условия и най-вече мъглата обаче преместиха петъчния старт за понеделник, а по решение на представителите на световната федерация и организаторите съботното състезание бе отменено.

Резултатите

1. Анна Фенингер (Ав) 2:05.06 минути
2. Тина Мазе (Слов) 2:05.45
3. Катрин Цетел (Ав) 2:06.12
4. Марго Беле (Фр) 2:06.49
5. Мари-Мишел Ганьон (Кан) 2:06.76

Така комбинацията стана първото състезание, в което зрителите в Банско можеха да видят световните звезди на живо.

Неговият график също бе нарушен заради лошите условия като на няколко пъти бе спирано от мъглата. Най-лош късмет извади американката Линдзи Вон, при чието спускане в супергигантския слалом отново имаше гъста мъгла. В резултат на това Вон записа едва 24-о време в първия манш.

„Целта ми беше да опозная трасето преди утрешното състезание. За мен то е по-важната част от моята програма. Сигурността на състезателките винаги трябва да бъде на първо място, а днес не беше безопасно”, задоволи се само да отбележи Вон пред родните медии.

Анна Фенингер обаче успя да се справи безупречно в тежките условия. Тя спечели супергигантския слалом, а в слалома кара достатъчно добре, за да запази преднината си. Тина Мазе завърши втора, а трета остана друга австрийка – Катрин Зетел.

Световна купа

1. Тина Мазе (Слов) 1065 точки
2. Анна Фенингер (Ав) 1001 
3. Микаела Шифрин (САЩ) 750
4. Линзи Вон (САЩ) 646
5. Катрин Цетел (Ав) 586

„Много съм изненадана, не очаквах да съм първа, след като стигнах до долу. Много хубав ден за мен. Продължавам да изоставам от Мазе в класирането за световната купа. Двете с нея ще направим страхотна битка”, коментира Фенингер пред БНТ след успеха си.

„Според мен беше умно да карам по-предпазливо, защото доста момичета преди мен се затрудниха. Явно решението ми не се оказа правилно. Разбира се, че ме е яд, но все още не се знае аз или Анна ще триумфираме в края на сезона”, заяви Тина Мазе.

След успеха на Фенингер разликата между нея и Мазе в генералното класиране за световната купа вече е само 64 точки. До края на сезона остават осем кръга.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията