Емоционален финал

Стойчев и Казийски с втори загубен финал в турнира за Купата на Италия

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 12 Яну 2015
0
87

Три червени и един жълт картон бяха показани във финала на турнира за Купата на Италия по волейбол, който се игра в препълнената зала „Пала Додза” в Болоня.

Съперници в него бяха Енерджи Ти Ай Диатек (Трентино) с Радостин Стойчев и Матей Казийски и Модена Волей. Трофеят, за първи път от 1998 г. насам отиде в ръцете на волейболистите на Модена, които спечелиха с 3:1 ((25:19, 25:19, 23:25, 25:12).

Три от картоните – два червени и жълтия бяха на сметката на българския наставник на тима от Тренто Радостин Стойчев.

Бившият национален селекционер реагира бурно в началото и средата на четвъртия гейм и бе наказан от съдийския екип. Картон с червен цвят имаше и за ексцентричния волейболист на Модена Ървин Нгапет в средата на третия гейм.

Радостин Стойчев

„Победата на Модена е напълно заслужена. Резултатът е напълно реален с оглед на различното ниво демонстрирано от двата тима. Въпреки че посрещането ни не бе лошо имахме проблем през цялото време със защитата демонстрирана от съперника. Не проработи и блокадата ни. Мога само да поздравя съперника, който демонстрира, че много иска този трофей. За нас тази финална четворка идва точно навреме. Поражението ще ни свали на земята. Няма да променим обаче кой знае какво, просто ще работим още по-упорито. Разочаровани сме от загубата, но гледаме напред”.

За неговия тим това е вторият загубен финал в четири изиграни такива двубоя. Последният успех на Трентино в надпреварата е през сезон 2012/13.

За Модена това е 11-и подобен трофей в историята.

„Борихме се много, за да поддържаме темпото на Модена, но не винаги успявахме. Съперникът напълно заслужи успеха, но у нас остава съжалението, че не успяхме да се върнем докрай в мача след спечеления трети гейм. Вместо това започнахме лошо четвъртата част и не успяхме да наваксаме изоставането си. Нямаме време обаче да преживяваме неуспеха, защото ни предстои мач в Европа”, коментира една от звездите на Тренто бившият български национал Матей Казийски.

Посрещачът реализира едва 11 точки в четирите гейма на срещата. Именно той обаче бе с основен принос за успеха в третия гейм след като при 23:23 реализира две точки директно от начален удар и донесе победата на своя тим.

Тренто ще има възможност за реванш в шампионата, където заедно с Модена водят във временното класиране.

Двата тима имат по 33 точки, тимът на Стойчев и Казийски обаче е лидер, тъй като има само една загуба. Модена пък е с две поражения. Редовният сезон в серия А1 приключва на 5 април, седмица след това стартират и плейофите.

Купа на Италия, финал

Енерджи Ти Ай Диатек (Трентино) – Модена Волей 1:3 (9-25, 19-25, 25-23, 12-25)

Трентино: Жигадло 1, Ланца 12, Казийски 11, Бирарели 2, Немец 4, Соле 8, Колачи – л (Джианели, Нели 9, Федрици, Бургщалер 4)

Модена: Бруниньо 3, Ветори 13, Петрич 20, Нгапет 17, Пиано 9, Верес 8, Росини – л (Касадей 1)

Съдии: Даниеле Раписарда, Фабрицио Паскуали

Зала „Пала Доза”, Болоня, 5900 зрители

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията