Време е за премиери във Формула 1

До началото на първата тестова сесия на „Херес” остават броени дни

Sportinglife
Sportinglife 15:05 ч., 21 Яну 2015
0
96
Getty Images

Днес се открива сезонът на представянията на новите болиди във Формула 1 – първата премиера стартира в 17 часа българско време с дебюта пред публика на новия VJM08 на Force India, който ще бъде показан в Мексико Сити.

Също така днес се появиха и първите снимки на новата кола на Williams – FW37, въпреки че британският тим го направи малко по принуда.

Снощи изтече информация, че болидът ще се появи на корицата на новия брой на списание F1 Racing.

Ексклузивната новина на изданието не зарадва съперниците на списанието и реакцията на прес отдела на Williams беше почти светкавична – в интернет се появиха първите официални снимки на болида на тима за новия сезон.

Вчера от отбора съобщиха, че за първи път са запалили двигателя V6, който ще се използва от FW37, но изтичането на корицата на F1 Racing общо взето провали очакването на феновете.

Сега ще е хубаво да се разбере кой изобщо се е съгласил или е предложил идиотската идея новият болид на тима да бъде показан ексклузивно само на едно списание, и то при условие, че и един кадър да изтече в интернет, след броени минути цял свят ще види новата кола.

До началото на първата тестова сесия на „Херес” остават броени дни, но дори стартът на изпитанията няма да гарантира, че ще видим всички нови коли. От Force India направиха уточнението, че новата кола ще бъде показана днес в Мексико, но ще започне тестове едва в първата сесия в Барселона, която стартира на 19 февруари, дотогава екипът ще довършва новия болид.

Доста по-различни са плановете на големите тимове във Формула 1. Световните шампиони Mercedes обявиха тази седмица, че премиерата на болида W06, с който Люис Хамилтън ще защитава световната си титла ще е на 1 февруари сутринта – буквално минути преди старта на първата тестова сесия. На „Херес” първи ще кара Нико Розберг, а от отбора потвърдиха, че сега използват обърнатата схема от миналата година, когато първи новата кола подкара Люис Хамилтън.

Ден по-рано, на 31 януари в късния следобед, отново на „Херес” ще е премиерата на новата кола на Toro Rosso. Тимът отбелязва 10 години от появата си във Формула 1 и дори пусна в интернет „шпионски” клип за новия болид, който се крие под покривало в базата на STR във Фаенца.

Вечните съперници от близкото минало McLaren и Ferrari отново са заедно, този път при представянето на новите си коли.

От Уокинг обявиха, че новият МР4-30, с който започва „нова ера” във Формула 1 ще види бял свят на 29 януари като тимът изостави първоначалните планове за традиционно представяне и реши премиерата на колата да е в интернет. МР4-30 ще е много важен за тима, тъй като с тази кола McLaren трябва да се върне в челото – с помощта на Honda и Фернандо Алонсо.

Същото решение взеха и във Ferrari, като от Скудерията вече бяха обявили, че ще покажат новата си кола, носеща засега кодовото наименование 666 ден по-рано или ден по-късно от McLaren. И наскоро стана ясно, че новата кола на Кими Райконен и Себастиан Фетел ще бъде представена онлайн на 30 януари, като на презентацията освен двамата пилоти се очаква да говорят и новите шефовете на тима и компанията Маурицио Аривабене и Серджо Маркионе.

Какво да очакваме от останалите тимове? Можем да предположим, че голямата част от тях, особено Red Bull ще предпочетат да покажат новата си кола на „Херес”, отново на 1 февруари сутринта и веднага след това болидът да започне тестове.

Странното решение за VJM08

Новият болид на Force India ще бъде показан днес, но ще започне тестове едва на 19 февруари, значи в Мексико Сити ще видим един доста суров негов вариант. Но измъкването от тази ситуация беше невъзможно, тъй като премиерата на VJM в Мексико Сити беше поръчана и платена от местните спонсори на втория пилот на тима Серхио Перес.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията