Няма непобедими пилоти, просто трябва да намериш начина да ги победиш

Бащата на Люис Хамилтън - Антъни говори за предстоящия сезон във Ф1

Sportinglife
Sportinglife 15:30 ч., 12 Яну 2015
0
542
Turkeyf1.com

Може ли наистина британската звезда на Mercedes Люис Хамилтън да спечели третата си световна титла във Формула 1 в средата на сезон 2015?

Да, ако питаме баща му Антъни Хамилтън.

Люис спечели втората си титла в последния старт за 2014 в Абу Даби, а преди това води цял сезон битка със съотборника си Нико Розберг, като всеки път успяваше да стопи аванса на германеца, който на моменти достигаше над 30 точки. Но Люис имаше твърде много технически проблеми и отпадна още на старта на сезона в Австралия.

Затова и според Хамилтън-младши синът му е можел да вземе титлата доста по-рано.

„Това са само предположения, но ако се върнем към проблемите на Люис през 2014, смятам, че те го дръпнаха доста назад – обясни Антъни пред Sky Sports. – Без тях Люис можеше да е спечелил титлата още в средата на сезона. Мисля, че през 2015 той има потенциала да направи това и всичко да приключи рано-рано".

„Но затова – Люис трябва да започне добре годината, колата му да е добра, да няма повреди, да печели победи. В крайна сметка, смятам, че Люис може отново да вземе титлата и като че ли не е толкова важно кога ще стане това.”

Хамилтън-старши обаче направи уговорката, че битката на сина му с Нико Розберг, както и с преследвачите на Mercedes няма да е никак лесна.

„Смятам, че през новия сезон ще видим Нико на 150% от възможностите му – прогнозира Антъни. - Мисля, че той ще подходи по-различно през 2015, с друга психическа нагласа, той знае как трябва да се бори с Люис, може би знае и как да го победи. Знаете, че е трудно да спечелиш срещу сина ми, но Нико има потенциал да го направи".

„Мисля, че Нико се е върнал на изходна позиция преди новия сезон и внимателно обмисля какви да са ходовете му – още от първия тест преди началото на сезона. Няма непобедими пилоти, просто трябва да намериш начина да ги победиш. Сигурен съм, че Нико търси начина.”

Като изключим наивните сметки на Хамилтън-старши, Антъни хвърли и интересен поглед върху съперничеството между Люис и Нико през сезона, което доведе до замразяване на отношенията между двамата след инцидента в Белгия.

„Това е състезание, сигурен съм, че двамата, които се познават от деца се уважават твърде много, за да загърбят приятелството си заради това, което се случва на пистата – обясни Хамилтън-старши. – Двамата са заедно от 13-годишни – на картинг пистата и извън нея, израснаха заедно".

„Сега и двамата са на върха на кариерите си, когато се бориш за световната титла не може да няма напрежение. Но проблемите между тях никога не са били на лична основа, всичко е бизнес. Приятелството им е силно, но съперничеството си е съперничеството, те ще продължат да се борят един срещу друг".

„Очаквам през 2015 битката между тях да продължи, но мисля, че след всичко, което се случи през миналия сезон, взаимното им уважение ще вземе превес и знам, че ни очаква много интересен сезон. Знам, че Нико понесе много тежко това, че стигна толкова близо до титлата, но накрая не успя да я спечели. Напрежението и върху двамата беше огромно. Люис уважава много Нико за постиженията му и знам, че Нико ще му отвърне със същото.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията